Afbeelding

Vier nieuwe films te zien bij ZINema

Uitgaan

NIJVERDAL - ZINema heeft in de maanden april en mei vier nieuwe films op de agenda gezet: ‘Vos en Haas redden het bos’, ‘Garfield’, ‘All of us Strangers’ en ‘Back to Black’.  

Vos en Haas redden het bos is te zien vanaf woensdag 24 april. Er gebeuren rare dingen in het bos. Uil is zomaar verdwenen en midden in het bos is uit het niets een groot meer verschenen. Vos en Haas gaan op onderzoek uit om hun vriend Uil terug te vinden. Dan ontmoeten ze een groep ondeugende ratten die hen naar de schuilplaats van Bever brengen. Daar ontdekken ze een verborgen onderwaterparadijs. Maar niets is wat het lijkt en gaan ze op zoek naar een uitweg. Denk je dat ze het bos nog kunnen redden?

Garfield, film, ZINema Nijverdal, Odie
Vanaf 1 mei is Garfield te zien.

Garfield (NL) (vanaf woensdag 1 mei)

Wie kent hem niet: Garfield, de wereldberoemde typische binnenkat die een hekel heeft een maandagen en dol is op lasagne. In deze film waagt Garfield zich buiten de deur, samen met zijn vriend Odie de hond en gaan ze op avontuur. Garfield en Odie worden gedwongen om hun luizenleventje achter zich te laten als opeens de sjofele straatkat Vic opduikt. Hij is de vader van Garfield en ze hebben elkaar al jaren niet meer gezien. Het trio raakt in allerlei rare situaties verzeild en worden betrokken bij een grappige, maar risicovolle roofoverval.

LHBTQI, All of us Strangers, ZINema, film, Nijverdal
All of us Strangers draait op 17 mei. 

All of us Strangers

In de film ‘All of us Strangers’ heeft Adam op twaalfjarige leeftijd zijn ouders verloren bij een auto-ongeluk en heeft hij zijn eigen weg door het leven moeten zoeken. Hij worstelt met zijn seksualiteit. In een bijna lege torenflat in Londen, waar hij nu woont, ontmoet hij zijn mysterieuze buurman Harry. Terwijl er een relatie tussen de beide mannen opbloeit, is Adam veel bezig met het verleden en gaat hij terug naar het huis waar hij vroeger met zijn ouders woonde. Daar ontmoet hij zijn ouders, die er nog uitzien zoals ze waren op de dag van het ongeluk. Adam vertelt hen over zijn leven en ze blikken samen terug op zijn jeugd en probeert Adam het verlies van zijn ouders te verwerken. Deze film is in samenwerking met de Raadsgroep LHBTQI van de gemeente Hellendoorn georganiseerd. Na de film is er gelegenheid om met elkaar na te praten over de film in de foyer van ZINiN.

Sam Taylor-Johnson, Amy Winehouse, Back to Black, ZINema

Back to Black (vanaf zondag 19 mei)

De meningen waren sterk verdeeld of de film ‘Back to Black’ over het leven van de meest iconische muziekster Amy Winehouse er wel moest komen. Toch zette filmmaker Sam Taylor-Johnson door en maakte deze film. Op zondag 19 mei is deze film voor het eerst te zien bij ZINema, waarin veel van Amy’s hits te horen zijn. Verder richt de film zich op haar buitengewone genialiteit en de humor en eerlijkheid, waarmee ze alles wat ze deed, doordrenkte. ‘Back to Black’ verhaalt over haar opvoeding, haar bruisende jaren in Londen en haar intense reis naar wereldwijd succes. Ook laat de film haar donkere kanten zien.

Actuele speeldata

Kijk voor meer speeldata op www.zinin.com. Kaarten voor deze films zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de kassa van de Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489.

Afbeelding
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 12 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17