Afbeelding

‘Dalva’ te zien bij ZINema Filmhuis

Algemeen

NIJVERDAL - ZINema in Nijverdal vertoont op dinsdag 31 oktober om 20.00 uur de film Dalva. De film won op het filmfestival van Rotterdam de publieksprijs. 

Dalva is de naam van een twaalfjarig meisje dat misbruikt wordt door haar vader. Hij schermt Dalva al jaren af voor de buitenwereld en behandelt haar als een volwassen vrouw. Dalva ziet eruit alsof ze in de oude verkleedkist van haar moeder is gevallen. Met opgestoken haar, dieprode lippenstift, pareloorbellen en een zwarte panty ziet ze eruit als vrouw van middelbare leeftijd. Als de buren achterdochtig worden en de politie waarschuwen, wordt Dalva naar een jeugdzorginstelling gebracht. In de overvolle jeugdzorginstelling begint ze met het verwerken van haar trauma en moet ze het voor elkaar zien te krijgen dat ze weer een twaalfjarig meisje wordt. Gesteund door kamergenootje Samia, begint ze eindelijk in te zien dat ze geen volwassen vrouw is maar een kind.

Kaarten voor ‘Dalva’ kosten 9 euro en zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de kassa van de Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 10 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17