Steam Sister is een van de vele muzikale acts die tijdens de Nacht van Nijverdal van zich laten horen.
Steam Sister is een van de vele muzikale acts die tijdens de Nacht van Nijverdal van zich laten horen.
POLL

Nacht van Nijverdal bruist in centrum

Uitgaan

NIJVERDAL - Harde kermismuziek schalt over het marktplein, lampen in alle kleuren van de regenboog luisteren het geheel op en ouders kijken vol genoegen naar hun kroost in de attracties.

Met het opbouwen van de kermis begint het te gonzen op Nijverdal. Nog een paar dagen en dan is daar weer de Nacht van Nijverdal. Al jaren staat de vrijdag na Hemelvaart bekend als de gezelligste dag van het jaar. Het centrum staat vol kramen en foodtrucks, waar de inwoners met veel plezier langs flaneren, begeleid door flarden kermismuziek en diverse bands bij vrijwel alle horecagelegenheden.

Markt en muziek

De markt start om 14.00 uur en speciaal voor de Nacht van Nijverdal hanteren de winkels een extra koopavond. Tot 22.00 kun je langs de kramen slenteren en shoppen in de winkels, daarna barst het muziekgeweld echt los. Er is een breed aanbod aan muziekstijlen, zo kun je genieten van de Kisjeskearls, Fenna, Steamsister, Feestdirecteuren, Vocal Group Notes, Play it Again, Dennis van Dam, Danny Froger, dj Lars, Vinyl live en Ierse en Schotse muziek.

Kermis

De kermis is op dinsdag al vol op gang gekomen. Elke dag kan jong en oud zich hier vermaken van 13.00 tot 23.00 uur. Tijdens de Nacht van Nijverdal is de kermis zelfs tot 0.00 uur geopend. Natuurlijk zijn er een aantal vertrouwde attracties, maar dit jaar zijn er ook enkele nieuwe. Zo is er speciaal voor de jeugdige bezoekers een leuke glijbaan.

Afgesloten

Tijdens de kermis is parkeren niet mogelijk op het marktplein en voor de Nacht van Nijverdal is de Grotestraat in zijn geheel afgesloten. De parkeergarage blijft wel bereikbaar.

Door de herinrichtingswerkzaamheden in het centrum zal de opstelling van de kramen anders zijn dan in voorgaande jaren, maar alle kramen en winkels zijn bereikbaar.

Het weer zal zeker geen spelbreker zijn, volgens de verwachtingen krijgen we zon en een temperatuur van rond de 21 graden.

Tijdens de Nacht van Nijverdal is de Grotestraat afgesloten voor alle verkeer, zodat alle bezoekers volop kunnen genieten van alle koopwaar die op en bij de kramen is uitgestald. Voor meer uitbundig vertier ga je naar de kermis op het marktplein en voor het vullen van de inwendige mens strijk je neer op een terras.

Vervolgens kun je bij vrijwel elke horecagelegenheid terecht voor een muzikaal optreden in jouw stijl.

POLL

Waar kijk jij het meest naar uit?

Markt & Foodtrucks 

Live muziek

Kermis

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 20 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11