Ilona pakt de producten altijd netjes in, maar zal hier in de week van de stenen winkel extra aandacht aanbesteden.
Ilona pakt de producten altijd netjes in, maar zal hier in de week van de stenen winkel extra aandacht aanbesteden.

‘Hebben een mooie actie met z’n allen’

Zakelijk

HELLENDOORN - Stenen winkels maken de steden en dorpen waar we wonen een stukje mooier. Winkelen met je favoriete shopmaatje, producten zien, proeven of aanraken, verrast worden door een goed advies... het kan allemaal in de winkels in jouw buurt. Om lokale stenen winkels te steunen en hun kracht te vieren, vindt elk jaar de ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Dit jaar is dat van 13 tot en met 19 mei.

De afgelopen jaren hebben de stenen winkels het behoorlijk moeilijk gehad. In veel winkelcentra zie je veel leegstand, wat het onaantrekkelijk maakt er te gaan winkelen en waardoor nog meer mensen online kopen.

In de ‘Week van de Stenen Winkel’ doen lokale stenen winkels door heel Nederland en België iets bijzonders voor hun klanten, zo ook in Hellendoorn.

“In deze week vragen we aandacht voor de kracht van lokale stenen winkels”, vertelt een van de Hellendoornse winkeliers. “Winkelen met je favoriete shopmaatje, producten zien, proeven, ruiken of aanraken, verrast worden door goed advies of een leuk gesprek, dat is waar wij samen met onze klanten van genieten. En het kan allemaal in de winkels in jouw buurt!”


Hellendoornse winkeliers

Volgende week vieren de Hellendoornse winkeliers dat samen met hun klanten op de winkelvloer! Zo krijgt iedere klant bij The heArtshop een leuk bedankje en staat er wat lekkers van het Bakkerij en IJsMuseum - Gerrit Valk - Hellendoorn voor ze klaar. “Op donderdagmiddag 16 mei is er van 13.30 tot 16.00 uur een demonstratie vazen beschilderen van Lianne Schotman van Kleurrijke Kunst”, vertelt Ilona Schuurman, eigenaar. “Daarnaast wordt de winnaar bekend gemaakt van onze review actie.”

Bij Marein Creatief mag iedere betalende klant deze week een draai aan het Rad van fortuin geven (altijd prijs) en staat er ook iets lekkers klaar.

Andere winkels die deze week speciale acties hebben zijn onder andere Love for Animals, Marskramer, Primera Hofman en Fredriek DA - Parfurmerie.

Stempelkaart

Alle deelnemende winkels in het dorp hebben samen een stempelkaart. Koop je bij minimaal vijf winkels iets, dan maak je kans op mooie prijzen. De kaarten kunnen worden ingeleverd bij iedere winkel, maar nog mooier: ook bij Dirk Poffers Foodtruck! Deze staat op zaterdag 18 mei van 13.30 tot 16.30 uur naast de kerk. Iedere kaart met meer dan vijf stempels is goed voor een portie poffertjes. Klepperderk verricht de trekking van de prijzen, om 16.30 uur bij de poffertjeskraam. Winnaars die hierbij niet aanwezig kunnen zijn, hoeven zich geen zorgen te maken, alle winnaars ontvangen een mail en kunnen hun prijs ophalen bij de betreffende winkel.

Genoeg reden deze week bij stenen winkels te kopen. De winkeliers zullen je met open armen ontvangen!

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 20 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11