Frank voor zijn koffie- en theewinkel. Klanten komen hier graag voor hun geliefde koffie en thee en gezellig een praatje.
Frank voor zijn koffie- en theewinkel. Klanten komen hier graag voor hun geliefde koffie en thee en gezellig een praatje. Foto: A. van Ipenburg

‘Kan dit wel tot mijn honderdste doen’

Algemeen

NIJVERDAL - Na Renata Delicatessen en juwelier Dollekamp, maakte nog een markante winkelier in Nijverdal bekend de deur van zijn winkel te sluiten. Frank Timmermans stond voor de keuze het huurcontract van zijn ‘Tijd voor’ met vijf jaar te verlengen en besloot dat niet te doen.

“Het was een moeilijke afweging, want ik kan dit wel tot mijn honderdste doen”, vertelt Frank, terwijl hij met een armzwaai de hele winkel omvat. “Maar toch heb ik besloten het contract niet te verlengen. Ik vind het echt heel jammer, maar met de stijgende energieprijzen wordt alles veel duurder, ook de koffie en thee. Bovendien is het centrum al een tijd slecht te bereiken en volgend jaar gaat de straat hier voor de winkel ook nog op de schop. Op deze manier kan ik de kost niet verdienen.”

Trouwe klanten

Diverse trouwe klanten komen de winkel binnen tijdens ons gesprek en allemaal vinden ze het erg jammer dat ‘Tijd voor’ gaat sluiten. “Door de jaren heen hebben we hier diverse mensen leren kennen”, vertelt een van hen. “Door de geringe ruimte zit je al snel bij elkaar aan tafel je koffie of thee te drinken en dan komen er vanzelf leuke gesprekken op gang. En Frank zelf heeft natuurlijk altijd genoeg te vertellen!”

Frank lacht. “Ja... Wat moet ik daar nou op zeggen. Maar ze hebben wel gelijk, er is hier een gezellige vaste klantenkring ontstaan en dat ga ik heel erg missen. Net als onze zoon Lenne trouwens. Die kwam hier altijd graag en is echt verdrietig dat we de winkel sluiten. Het was een beetje zijn tweede thuis. Hij vond het heerlijk om me te helpen met uitpakken en opruimen, maar ook om een praatje met diverse klanten te maken.” Hij kijkt om zich heen.

Smaakmakers

“Ik vind het ook heel jammer voor het centrum. Dit soort winkeltjes zijn toch de smaakmakers op Nijverdal. Als we niet oppassen hebben we straks een centrum met alleen maar Hema, Blokker en Kruidvat. Dat zou toch zonde zijn. Gelukkig komt dit pand niet leeg te staan. Team Sanders Makelaars opent hier een vestiging. Dat is ook de reden dat de sluiting ineens heel snel gaat. Mijn huurcontract liep nog tot juli volgend jaar, maar zij nemen dat over.”

Hetzelfde gebeurde min of meer met het pand van Renata. Daar heeft ‘De Boerin’ inmiddels haar intrek genomen, een boerderijwinkel verbonden met Pluimveebedrijf Briene - Notters ei.

Volgende stap

Wat Frank na 24 december gaat doen, weet hij nog niet. “Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Het zou mooi zijn als ik in een gelijksoortige winkel aan de bak kan, maar ik sta open voor van alles. Eerst maar zien dat ik de winkel leegverkoop. Al lijkt dat wel goed te komen, het was de afgelopen week behoorlijk druk!”

Nog even thee, koffie of een dopper kopen? Je kunt nog tot en met 24 december bij ‘Tijd voor’ terecht.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11