Nardi Benneker-Bloemen aan de grote (vergader)tafel bij haar thuis.
Nardi Benneker-Bloemen aan de grote (vergader)tafel bij haar thuis.

Nardi Benneker-Bloemen is te gast bij Wat bezielt je

Algemeen

HELLENDOORN - In de uitzending van Wat bezielt je op vrijdag 17 maart is Nardi Benneker te gast. In de serre van haar huis aan de Regge staat een hele grote tafel, een vergadertafel. Daaraan zit ze vaak alleen te werken, maar ook met bestuurders en vrijwilligers om te overleggen zoals met: De Minima, de Voedselbank, Noabers voor Noabers, Het Hulpfonds. Behalve dialyseverpleegkundige is ze actief voor de mensen die het niet zo goed hebben als zij. 

“Mijn man en ik hebben het goed en wij willen graag iets betekenen, iets doen voor mensen die het minder hebben.” Haar vrijwilligerswerk is niet onopgemerkt gebleven. Ze won al de Vrijwilligersprijs van Overijssel en kreeg een lintje. Daar is ze trots op, maar ze wil vooral laten weten dat ze dat ook als een waardering ziet voor de vele vrijwilligers met wie ze dat allemaal gestalte geeft. Voor bepaalde acties zijn honderden vrijwilligers in touw.

In Wat bezielt je vertelt ze over haar leven en wat gemaakt heeft dat ze doet wat ze doet. Afkomstig uit het katholieke Ootmarsum en dochter van een ondernemer denkt ze dat haar roots en afkomst daar zeker mee te maken hebben. Als jong meisje werd haar organisatietalent al opgemerkt bij de scouting. In 1989 kwam ze samen met haar man naar Nijverdal. Haar dochter woont in Canada en haar zoon en kleinkinderen zijn in Nijverdal gebleven. Oppassen doet ze dus ook nog! Ze is niet meer actief in de Katholieke Kerk maar wel iedere dag beginnen met een kaarsje aansteken tekent de 62-jarige Nardi. “Doe wel en zie niet om.”

Wat bezielt je wordt uitgezonden op HOitv in het weekend van 17 maart op de halve even uren en is op de livestream te volgen op www.hoimedia.com waar de uitzending ook op een later tijdstip terug te zien is via YouTube.

Afbeelding
'Wij willen een gezellige kerstborrel' 14 uur geleden
Afbeelding
'Het is ontzettend leuk om te doen' 18 uur geleden
Afbeelding
SamenZijn weer op HOi fm 19 uur geleden
Afbeelding
'Je komt makkelijk in de verleiding' 22 uur geleden
Afbeelding
La Syndicaliste: schokkend en waargebeurd verhaal 2 dec., 19:24
Afbeelding
Midwinterhoornwandeling 2 dec., 17:44
Afbeelding
Open avond Kring Kunst in de Kamer Nijverdal 2 dec., 12:08
Afbeelding
Komt SOS met vervolg symposium? 2 dec., 10:10