Johann Sebastian Bach componeerde de Johannes Passion, waarvan de koralen op 26 maart ten gehore worden gebracht.
Johann Sebastian Bach componeerde de Johannes Passion, waarvan de koralen op 26 maart ten gehore worden gebracht.

Zing koralen Johannes Passion mee in Hellendoorn

Algemeen

HELLENDOORN - In de Protestantse kerk ’n Oalen Griezen vindt op zondag 26 maart om 19.30 uur weer een Koralen Meezing Johannes Passion plaats.

Hellendoorn - Het is een aangepaste vorm van de Johannes Passion van J.S. Bach, waarbij een gelegenheidskoor alle koralen uit de Johannes Passion vierstemmig zingt. Hiermee herstellen zij een rijke traditie, van ruim 90 uitvoeringen, in ere. Zowel voormalige koorleden als bezoekers missen de uitvoering van dit oratorium in het dorp Hellendoorn.

Meezingen

Met een paar koralen kunt u als bezoeker meezingen. De koralen worden afgewisseld met teksten uit het oratorium die in deze uitvoering niet gezongen maar gelezen worden. Burgemeester Jorrit Eijbersen, oud-burgemeester Anneke Raven, Kees de Velde Harsenhorst en pastor Legtenberg verzorgen deze lezingen.

Muzikale ondersteuning

Sopraan Marleen Everink zingt een paar aria’s. Een aantal strijkers, fluitiste Maartje Valk en Dick Sanderman op kistorgel verzorgen de muzikale ondersteuning. Het geheel staat onder leiding van Mourik Jan Heupink. Met vragen kunt u terecht bij aheerdinkvanburen@caiway.nl.

De Koralen Meezing Johannes Passion begint om 19.30 uur en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Dorpsbudget dorp Hellendoorn. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage in de kosten gevraagd. U kunt bijdragen d.m.v. de QR-code of contant geld.

Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 10 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 12 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 14 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 16 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 16 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 18 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 20 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 27 mrt, 17:45