Johann Sebastian Bach componeerde de Johannes Passion, waarvan de koralen op 26 maart ten gehore worden gebracht.
Johann Sebastian Bach componeerde de Johannes Passion, waarvan de koralen op 26 maart ten gehore worden gebracht.

Zing koralen Johannes Passion mee in Hellendoorn

Algemeen

HELLENDOORN - In de Protestantse kerk ’n Oalen Griezen vindt op zondag 26 maart om 19.30 uur weer een Koralen Meezing Johannes Passion plaats.

Hellendoorn - Het is een aangepaste vorm van de Johannes Passion van J.S. Bach, waarbij een gelegenheidskoor alle koralen uit de Johannes Passion vierstemmig zingt. Hiermee herstellen zij een rijke traditie, van ruim 90 uitvoeringen, in ere. Zowel voormalige koorleden als bezoekers missen de uitvoering van dit oratorium in het dorp Hellendoorn.

Meezingen

Met een paar koralen kunt u als bezoeker meezingen. De koralen worden afgewisseld met teksten uit het oratorium die in deze uitvoering niet gezongen maar gelezen worden. Burgemeester Jorrit Eijbersen, oud-burgemeester Anneke Raven, Kees de Velde Harsenhorst en pastor Legtenberg verzorgen deze lezingen.

Muzikale ondersteuning

Sopraan Marleen Everink zingt een paar aria’s. Een aantal strijkers, fluitiste Maartje Valk en Dick Sanderman op kistorgel verzorgen de muzikale ondersteuning. Het geheel staat onder leiding van Mourik Jan Heupink. Met vragen kunt u terecht bij aheerdinkvanburen@caiway.nl.

De Koralen Meezing Johannes Passion begint om 19.30 uur en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Dorpsbudget dorp Hellendoorn. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage in de kosten gevraagd. U kunt bijdragen d.m.v. de QR-code of contant geld.

Afbeelding
Komedie Oh Oh Den Haag! is te zien in ZINiN Theater 10 uur geleden
Afbeelding
Lof voor TrouwringenVoordeel.nl 12 uur geleden
Afbeelding
Zoso: trendy en comfortabele mode voor de ondernemende vrouw 14 uur geleden
Afbeelding
Van kameraden tot compagnons 19 mrt., 20:02
Afbeelding
Reünie oudpersoneelsleden van Reggesteyn in Nijverdal 19 mrt., 18:06
Afbeelding
'We doen dit voor volgende generaties' 19 mrt., 16:34
Afbeelding
Zing koralen Johannes Passion mee in Hellendoorn 19 mrt., 11:52
Afbeelding
CO2-uitstoot is ruim 20 procent lager 19 mrt., 09:50