Afbeelding

Film Vortex over de chaos van Alzheimer bij ZINiN

Algemeen

NIJVERDAL - De Franse film ‘Vortex’ is op dinsdag 4 april bij het filmhuis van ZINema te zien. Vortex vertelt het verhaal van een ouder echtpaar, van wie de vrouw aan Alzheimer lijdt. De vrouw verliest steeds meer het contact met de realiteit. De geestelijke afstand tussen beiden wordt steeds groter, waardoor ze steeds meer langs elkaar heen leven in de chaos van Alzheimer.

Alles in het appartement, ademt hun intellectuele verleden: kasten vol met boeken, posters aan de muren en stapels aantekeningen. Zij was ooit psychiater, hij was filmcriticus. De twee oudjes beseffen dat het leven niet veel meer te bieden heeft, behalve het wachten op de ‘grote reis’. Zij heeft danig last van geheugenverlies en de ziekte raast in een snel tempo voort. Hij probeert zijn echtgenote nog te laten vechten tegen de aandoening, maar stilaan komt hij tot het fatale besef dat voor haar, en binnenkort ook voor hem, het einde nabij is. Toch laat de film momenten zien, waarin ‘lui’ en ‘elle’ elkaar nog even weten te vinden.  

De filmhuisfilm Vortex is op dinsdag 4 april om 20.00 uur te zien bij ZINema. Kaarten zijn te koop voor 9 euro per stuk via de website van ZINiN, bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek in Nijverdal of telefonisch via 0548-624489.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11