Afbeelding

Groep 7 van De Meander wandelt voor water

Algemeen

NIJVERDAL - Jaarlijks is het op 22 maart Wereldwaterdag op 22 maart. Op die dag wordt stilgestaan bij het feit dat toegang tot (drink)water niet overal in de wereld zo simpel is als in Nederland. Groep 7 van basisschool de Meander kwam daarom in actie.

In de derde wereld is het de dagelijkse praktijk voor vele kinderen dat ze ongeveer zes kilometer moeten lopen voor enkele liters water. Zij kunnen niet zomaar de kraan opendraaien om een glas water te pakken of te douchen. 


Groep 7 van de Meander ging daarom wandelen voor water op woensdag 22 maart met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Msele. Deze stichting ondersteunt (financieel) projecten om bijvoorbeeld een waterput in ontwikkelingslanden mogelijk te maken. De stichting ontvangt hiervoor geld van sponsoren en door inzamelacties. 

Voordat er gewandeld werd gaf Klaas Dijkstra van Stichting Msele eerst informatie aan groep 7. Citaten van de kinderen na deze informatie:

Mensen in Afrika moeten schoenen, kleren en eten hebben, maar ook drinkwater, wc’s en douches. Soms moeten de mensen 1,5 uur lopen voor een beetje water. Want zonder water wassen de mensen zich in rivier en in die rivier doen de mensen ook hun behoeftes. Mensen uit verschillende Afrikaanse landen kunnen niet zomaar de kraan opendraaien voor water. Wij mogen blij zijn dat we elke dag naar school kunnen, dat we elke dag eten krijgen, dat we elke dag drinken krijgen en dat we moeten kunnen beseffen dat zij dat niet kunnen. 


26 kinderen van de Meander gingen met twee gevulde flessen in een rugtas, samen met juf Miranda, juf Elly en twee leden van de stichting Msele: Klaas Dijkstra en Linda Schoppink, vijf kilometer lopen. Ze liepen met plezier langs de Regge. En zo ervaarden zij wat de kinderen in een derde wereldland moeten doen om gebruik te kunnen maken van water.

Groep 7 heeft met deze tocht geld ingezameld voor een waterproject in Afrika. Het project heeft te maken met drinkwatervoorzieningen voor kinderen en/of hygiëne (wc/douche). Via de QR-code kan iedereen nog doneren.


Farida Laan
Drie cabaret- en muziektalenten op één avond 10 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert Eschländerkapel Hellendoorn 13 uur geleden
Afbeelding
Krijg advies bij Inloopspreekuur Arbeidsrecht en Sociale Zaken 14 uur geleden
Afbeelding
SVVN pakt een punt in blessuretijd 16 uur geleden
N751 bij Daarle
Groot onderhoud aan N751 bij Daarle 17 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met als thema '40dagentijd' 19 uur geleden
Afbeelding
Een ode aan de ouderen in de samenleving 26 feb, 18:07
Afbeelding
Jip Ottes wint in Wenum Wiesel 26 feb, 13:05