Bas Leusenkamp op het hoogste podium in Purmerend bij het NK heren turnen 3e divisie.
Bas Leusenkamp op het hoogste podium in Purmerend bij het NK heren turnen 3e divisie.

Bas Leusenkamp is Nederlands Kampioen

Algemeen

PURMEREND/NIJVERDAL - Maurice Heuver en Bas Leusenkamp van gymsportvereniging Fysion Nijverdal mochten zich zaterdag 15 april opmaken voor het NK heren turnen in de 3e divisie te Purmerend. Ze hadden zich via voorrondes geplaatst voor dit NK en hier werd besloten wie zich een jaar lang kampioen in de 3e divisie junioren 1 mag noemen.

De heren moesten vroeg opstaan voor deze wedstrijd, want ze turnden beide in ronde 1. Ze begonnen de wedstrijd op het onderdeel voltige en lieten hier mooie dingen zien. Helaas voor Maurice, maakte hij een grote fout tijdens zijn oefening, maar hij herpakte zich goed. 

Gedurende de wedstrijd bleven beide heren verder foutloos en lieten ze mooie oefeningen zien aan de jury en het publiek. De heren maakten vooral indruk op het onderdeel brug waar ze samen extreem solide turnden en de twee hoogste scores noteerden van hun categorie.

Aan het einde van de wedstrijd wist Maurice Heuver een nette 14e plek te behalen uit een groep van ruim 30 turners uit heel Nederland. Bas Leusenkamp turnde zijn beste wedstrijd van het seizoen op het juiste moment. Op vier van de zes toestellen turnde hij de hoogste score wat erin resulteerde dat hij zich Nederlands kampioen meerkamp turnen mag noemen in de junioren 1.

De trainer kijkt terug op een mooi en geslaagd seizoen voor alle heren met een Nederlands Kampioen als kers op de taart. De heren van G.V. Fysion gaan nu hard aan de bak voor volgend seizoen.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 11 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17