Duo Delta Scuti bestaat uit de Nederlandse Gemma en de Boliviaanse Mateo.
Duo Delta Scuti bestaat uit de Nederlandse Gemma en de Boliviaanse Mateo.

Duo Delta Scuti geeft een klassiek benefietconcert in ZINiN Theater

Algemeen

NIJVERDAL - Muziek van over de hele wereld, die laat zien dat muziek verdeeldheid kan overstijgen. Ondanks allerlei culturele verschillen zijn de menselijke emoties uiteindelijk hetzelfde. Vrijdag 26 mei om 19.30 uur geeft Duo Delta Scuti (piano en cello) een benefietconcert in het ZINiN Theater in Nijverdal, onder de trap in de Centrale hal van de Theaterfoyer. Ze zullen werken spelen van componisten van over de hele wereld: Shostakovich, Grieg, Lysenko, en Piazzolla.

Mateo komt uit Bolivia, en Gemma is Nederlands. Ze kwamen elkaar tegen aan het begin van hun studie in 2019 op het Conservatorium in Zwolle, en hun ontmoeting was de start van een oprechte vriendschap en een sterke muzikale band. Sindsdien zijn ze een Duo dat meerdere concerten heeft gegeven in Nederland (onder andere in het Odeon in Zwolle, het Wilminktheater in Enschede, Muziekgebouw Eindhoven, de Harmonie in Leeuwarden en andere plaatsen).

De oorsprong van hun naam ligt in een belangrijke bron van inspiratie voor het Duo: de natuur; Delta Scuti is de naam van een helder stralende ster. Benefietconcert met werken van Shostakovich, Grieg, Lysenko, en Piazzolla Mateo komt uit Bolivia, en Gemma is Nederlands. Zij geven een benefietconcert om zo de organisatie van het eindexamen van de Bachelor in het Odeon theater in Zwolle (op 19 juni) te kunnen financieren. Ze bewijzen dat muziek verschillende culturen en mensen kan samenbrengen. En vooral in deze tijden waarin er zoveel dingen gebeuren in de wereld en veel mensen verdeeld zijn, is het belangrijk om muziek te gebruiken om mensen eraan te herinneren dat iedereen, ondanks de verschillen, uiteindelijk dezelfde emoties delen. Dit concert presenteren ze de cellosonate van Shostakovich, de sonate van Grieg, een stuk van Lysenko, en Le Grand Tango van Piazzolla. Intiem en ontspannen genieten van klassieke werken uitgevoerd in een uniek samenspel.

Reserveer de laatste kaarten

De entree voor het benefietconcert van Duo Delta Scuti is gratis. Het advies is om via www.zinin.com wel alvast gratis kaarten te reserveren. Op de avond is er de mogelijkheid tot een vrije gift, zodat ze in staat zijn om de organisatie van hun examen te financieren. Kaarten zijn ook telefonisch te reserveren via de reserveerlijn (0548-624489) of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal. ZINiN is te vinden aan de Willem Alexanderstraat 7 te Nijverdal.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 mei, 12:41
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11