ZINema Filmhuis draait de film ‘De Acht Bergen’ die zich afspeelt in Italië.
ZINema Filmhuis draait de film ‘De Acht Bergen’ die zich afspeelt in Italië.

Een film over hechte vriendschap

Algemeen

NIJVERDAL - De filmhuisfilm ‘De Acht Bergen’ vertelt een verhaal, waarin mensen zich in berglandschappen en hechte vriendschappen kunnen verliezen.

‘De Acht Bergen’ is een verfilming van de bestseller met dezelfde naam van schrijver Paolo Cognetti, die zich afspeelt in het berglandschap van het Val d’ Aosta in Noord-Italië. Pietro groeit op in het benauwende Milaan, Bruno is een jongen die groot wordt in de bergen. Ze ontmoeten elkaar in het fictieve dorpje Grana en er ontstaat een hechte vriendschap, die uiteindelijk na jaren doodbloedt. Als de vader van de dan dertigjarige Pietro overlijdt, erft hij een vervallen berghut in Grana. Daar ontmoet hij na jaren Bruno weer en ze gaan samen aan het werk in de berghut, waar ze hun hernieuwde vriendschap opnieuw in beton gieten. De film brengt de thema’s uit Cognetti’s boek subtiel over op het witte doek: vriendschap, eenzaamheid, opgroeien en de moeizame vader-zoonrelaties.

Kaarten voor ‘De Acht Bergen’ zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489. De film ‘De Acht Bergen’ draait op dinsdag 27 juni en start om 20.00 uur.
Toegangsprijs is 9 euro. Adres ZINema Filmhuis: Willem Alexanderstraat 7 te Nijverdal.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 11 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17