Afbeelding

Gerdien op de thee bij Leo Steur

Algemeen

Velen zullen hem vooral kennen als fysiotherapeut of sportmasseur. Deze 69-jarige sportieve wielrenner is gehuwd met de van origine Raaltese Hermien en samen met haar is hij in de jaren 70 ook een fysiopraktijk in Nijverdal begonnen. Ze kregen 3 kinderen (inmiddels 40, 39 en 37 jaar oud) en zijn inmiddels ook trotse grootouders van 5 kleinkinderen. Hun praktijk is alweer jaren geleden verhuisd naar het Medisch Centrum in Nijverdal en de benaming werd vervolgens ZorgSaam. 

Naast zijn passie voor zijn werk en sport heeft Leo ook altijd een groot hart voor theater gehad. Samen met twee vrienden van hem, Johan Huis in ‘t Veld en Herman Kampman, heeft hij in Nijverdal meerdere theatervoorstellingen op de rails weten te zetten: “Nijverdal zoals ‘t was”, “De fabrieker”, “75 jaar bevrijding” en “Wie bint vrie”. Wat begon als een soort grapje eindigde in ‘serious business’: 30 keer een uitverkocht theater. 

Het echtpaar Steur is begin 2020 uit de fysiopraktijk gestapt en met pensioen gegaan. Wie nu denkt dat Leo vervolgens achter de geraniums is neergestreken heeft het helemaal bij ‘t verkeerde eind. Wielrennen is altijd zijn hobby gebleven. Als jongen droomde hij ervan om prof te worden, maar de top heeft hij helaas net niet bereikt. Maar dat belemmert hem niet om op zijn huidige leeftijd nog overal lekker rond te gaan racen. Hij is jong van geest en gelukkig nog fit en sportief. 

Verder beginnen Leo’s ogen te glimmen als je het over zijn vrijwilligerswerk hebt. Hij fietst met cliënten van “De Burg” (geestelijk gehandicapten) en geeft gymles aan Oekraïense vluchtelingen. Recent is hij nog met Handicamp mee geweest met een busreis met gehandicapten.Hij kan dit iedereen aanraden om te doen! Het doet je weer even realiseren hoe rijk je bent als je zelf lichamelijk en geestelijk gezond bent en alles kunt doen wat je wilt.

Gerdien Groot Baltink

Bén jij of kén jij iemand bij wie Gerdien op de thee zou moeten? Stuur een e-mail naar redactie.hvn@dwfmedia.nl onder vermelding van ‘Gerdien op de thee bij’. 

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 8 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11