Afbeelding

Regge Survival verwacht minder deelnemers

Algemeen

NIJVERDAL - De zomervakantie is nog niet ten einde, maar de evenementen in de herfstvakantie dienen zich alweer aan. Zo vindt - net als vorig jaar - de Regge Survival plaats op de eerste zaterdag van de herfstvakantie. Deze week sluit de inschrijving voor dit evenement. De organisatie verwacht opnieuw aanzienlijk minder deelnemers aan de start.

Volgens de organisatie van ASV Atletics doen er aan de tweede najaarseditie van de Regge Survival ongeveer 1300 kinderen mee. Dit is wederom beduidend minder dan voor de coronaperiode, waar in juni 2750 enthousiastelingen aan de start stonden. Het evenement verplaatsen naar eerder in het jaar is helaas niet zo makkelijk. Bas Jongejan, een van de organisatoren, vertelt: “Een survival in juni betekent een survival middenin het broedseizoen. Aangezien ons evenement in de natuur plaatsvindt, hebben we daar uiteraard rekening mee te houden. Om deze reden is het evenement vorig jaar verplaatst naar oktober.” Deze wijziging heeft voor ASV Atletics ook andere verstrekkende gevolgen: de Regge Survival is nu naast de Diepe Hel en de Cityrun het derde grote sportevenement dat in korte tijd georganiseerd wordt door de Nijverdalse club. Een flinke belasting voor de vereniging en haar vrijwilligers en daarmee dus zeker niet optimaal, aldus Jongejan. Het teruglopende deelnemersaantal in combinatie met deze belasting voor de vereniging maakt dat de organisatie van de Regge Survival voor volgend jaar opnieuw gaat kijken naar de mogelijkheden in juni. Inschrijven voor de Regge Survival kan tot en met donderdag 31 augustus tot 23.59 uur via www.reggesurvival.nl

Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 2 uur geleden
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 6 uur geleden
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 18 uur geleden
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 20 uur geleden
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern gisteren
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 16 mei, 08:10
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 16 mei, 08:00