Het is weer Kinderboekenweek in de ZINiN Bibliotheek.
Het is weer Kinderboekenweek in de ZINiN Bibliotheek.

Kinderboekenweekspektakel ‘Bij mij thuis’ in ZINiN Bibliotheek

Algemeen

NIJVERDAL - Het Kinderboekenweekspektakel ‘Bij mij thuis’ gaat op zaterdag 7 oktober om 11.00 van start in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal. Kom erachter waarom grote mensen niet meer buiten spelen, of beleef allerlei vreemde avonturen met Goochelaar Jan. Het Kinderboekenspektakel is geschikt voor kinderen vanaf 4 tot en met 12 jaar. Er is op deze dag van alles te doen in de bibliotheek.

Tijdens het Kinderboekenweekspektakel is er in de ZINiN Bibliotheek veel te beleven. Breng een bezoek aan de boekenhuiskamer en laat een familieportret maken met een eigen telefoon. Benieuwd naar wie de pubquiz gaat winnen? Kom dan de deelnemers aanmoedigen tijdens deze spannende quiz. Natuurlijk wordt er deze dag voorgelezen en als het verhaal uit is, mogen de kinderen zelf een verhaal schrijven én ontdekken wat er verstopt zit in de speciale voelboxen. En in het MaakLab kunnen de deelnemers hun eigen huis in elkaar knutselen.

Meet en Greet

Kinderboekenschrijfster Julie de Graaf komt deze dag naar Nijverdal om te vertellen over haar eerste boek ‘Het Geweldige Grote Mensenboek’. Dit is een handboek voor alle nieuwsgierige kinderen die willen weten waarom grote mensen niet meer buiten spelen en zeuren dat kinderen hun groenten moeten opeten, terwijl ze zelf stiekem een zak chips op zitten te eten zodra de kinderen in bed liggen. Julie komt voorlezen uit haar boek en zal vertellen aan de deelnemers hoe een kinderboek geschreven moet worden.

Goochelaar Jan

De voorstelling van goochelaar Jan belooft weer spannend te worden voor de kinderen, want Hidde gaat op avontuur en beleeft de raarste dingen. Samen wordt er in een badkuip over de oceaan gereisd, wordt er een ruimtewandeling gemaakt en wordt er wel een heel rare snoepfabriek bezocht. Maar pas op, Jacco is op zoek naar zijn broer Hidde want hij moet zijn pillen innemen. En iets klopt er niet…..

Het Kinderboekenweekspektakel vindt plaats op zaterdag 7 oktober en begint om 11.00 uur. Het is rond 15.30 uur afgelopen. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Bekijk voor andere activiteiten in de ZINiN Bibliotheek ook de website www.zinin.com.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 20 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11