De filmhuisfilm ‘Killers of the Flower Moon’ is 28 november om 20.00 uur te zien bij ZINema
De filmhuisfilm ‘Killers of the Flower Moon’ is 28 november om 20.00 uur te zien bij ZINema

Thriller ‘Killers of the Flower Moon’ onthult duister verleden

Algemeen

NIJVERDAL - De filmhuisfilm ‘Killers of the Flower Moon’ is een episch werk van drieënhalf uur dat op dinsdag 28 november te zien is in het Filmhuis van ZINema. De film begint om 20.00 uur.

Deze film vertelt het verhaal van de Osage indianen in Oklahoma, die buitengewoon welvarend werden door de ontdekking van olie en gas in de grond. Het onthult een vergeten geschiedenis, waarin blanke Amerikaanse mannen op zoek gaan naar de rijkdom van de Osage, mannen die niet terugdeinsden voor gruwelijke seriemoorden, die bekend staan als de ‘Reign of Terror’.

Waargebeurde geschiedenis

In de late 19e eeuw ontdekten de Osage Indianen olie en gas in hun reservaat, wat aanvankelijk veelbelovend leek voor hun toekomst. Helaas veranderde het tij al snel, aangezien blanke Amerikaanse mannen in 1917 een intense interesse toonden in dit land en er alles aan deden om de controle over de olie te verkrijgen. In de jaren die volgden na deze ontdekking, werden talloze Osage op mysterieuze wijze het slachtoffer van gruwelijke moorden. Deze schokkende gebeurtenissen raakten lange tijd in de vergetelheid, maar deze duistere geschiedenis werd recentelijk opnieuw onder de aandacht gebracht dankzij de film ‘Killers of the Flower Moon’, geregisseerd door Martin Scorsese.

Dit historisch gangsterepos onthult een huiveringwekkend en waargebeurd verhaal van hebzucht, schuld en

boete. Het werpt een onthullend licht op dit duistere hoofdstuk in de geschiedenis, waarin de hebzucht naar olie leidde tot een reeks tragische gebeurtenissen die de Osage-gemeenschap diep heeft getroffen.

Reserveren

Kaarten voor de filmhuisfilm ‘Killers of the Flower Moon’ kosten 9 euro en zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de kassa van de Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 mei, 12:41
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11