Afbeelding

Gerdien op de thee bij Betsie Olthof

Algemeen

De laatste theesessie van dit kalenderjaar voerde me naar Hulsen, ook een keertje leuk. Betsie van ‘n Scharlebelt, wie kent haar niet? Ze is 65 jaar oud en was jarenlang het vertrouwde gezicht van “Bie Olthof”. Ze is getrouwd met ondernemer Jan en in de beginjaren van hun huwelijk werkte ze als ziekenverzorgende bij Krönnenzommer, terwijl haar man garage Olthof bestierde. In januari 1990 begonnen ze samen op de huidige locatie in Hulsen en werd het bedrijf een garage met daarnaast een benzinestation. 

De beginjaren voelden voor Betsie als een tropentijd. Ze had inmiddels drie jonge kinderen (twee dochters en een zoon), stopte met haar baan in de zorg, om jaren later toch weer een herintrederscursus te doen, keerde terug in de psychiatrie, runde daarnaast de benzinepomp vanuit huis en had constant inloop van collega’s, klanten en geïnteresseerden. Altijd een gezellige boel, maar privacy was er nauwelijks. 

In 2008 werd de nieuwe shop gebouwd. Dit was echt Betsie’s ding en ze legde hier haar hele ziel en zaligheid in. Ze stopte in de zorg om samen met haar collega’s full focus voor de shop (behalve winkel ook een gezellige pleisterplaats om wat te eten en te drinken) te gaan.

Betsie was dus zoveel méér dan “de vrouw van”. Ze was altijd heel intensief betrokken bij het bedrijf! Totdat Jan en Betsie eerder dit jaar een stapje terug hebben gedaan, zodat zoon Ian de zaak kon overnemen. Betsie geeft glimlachend toe dat ze altijd ‘aan’ stond (en nog wel steeds een beetje). En zo oogt ze ook: betrokken, geïnteresseerd, spontaan en er altijd voor iemand willen zijn. Als pensionada is ze niet ineens achter de geraniums gaan zitten. Zo is ze best sportief: ze houdt van mountainbiken, fitnessen en wandelen.

Een familiemens pur sang is Betsie zeker. Ze heeft drie kleinkinderen en fungeert regelmatig als oppas. Ze is ook maatschappelijk betrokken en doet vrijwilligerswerk bij de gehandicapteninstelling Zonnewoud. 

Verder gaan Betsie’s ogen sprankelen van het woordje “reizen”. Samen met Jan heeft ze veel camperavonturen beleefd en bezoeken ze graag enduro’s door geheel Europa. Afgelopen jaar zijn ze twee maanden naar Albanië, Kroatië en Griekenland geweest en binnenkort vertrekken ze met de camper naar Marokko. Doar hebt ze noe alle tied veur! 

Gerdien Groot Baltink

Bén jij of kén jij iemand bij wie Gerdien op de thee zou moeten? Stuur een e-mail naar redactie.hvn@dwfmedia.nl onder vermelding van ‘Gerdien op de thee bij’. 

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 7 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11