Situatieschets nieuwe situatie ‘t Koersenhof
Situatieschets nieuwe situatie ‘t Koersenhof

Bowlingboerderij wordt ‘t Koersenhof

Algemeen

NIJVERDAL - De Bowlingboerderij werd volledig verwoest door een brand in september 2021. De Bowlingboerderij komt niet meer terug, maar daarvoor in de plaats komt ‘t Koersenhof. 12 december heeft het College van B&W van de gemeente Hellendoorn in principe een positief besluit genomen over de realisatie van 24 zorgappartementen aan de Koersendijk 5 te Nijverdal. 

De eigenaren van de Bowlingboerderij hebben hiervoor een aantal vragen beantwoord die mogelijk leven. Op 9 januari aanstaande om 19.00 uur is een bijeenkomst georganiseerd voor geïnteresseerden. Deze vindt plaats in het wijkgebouw Wilhelminawijk, Prinsenstraat 7 Nijverdal. Aanmeldingen voor deze avond lopen via koersenhof@gmail.com.

Interview met Erik en Marieke van Faassen

- Hoe gaat het met jullie?
Met ons gaat het weer hartstikke goed, onze meiden doen het goed op school. Kortom met het gezin gaat het na alle narigheid weer goed. De meiden slepen je ook door deze moeilijke periode heen, zij gaan altijd door.

- Veel gebeurd de afgelopen jaren
Ja dat kun je wel zeggen, wat een heftig jaar is het geweest. Eerst moet je een keer op keer een pas op de plaats doen door corona, en als klap op de vuurpijl verbrand ook nog je hele hebben en houden. Niet alleen je bedrijf maar ook je huis. Dan sta je echt op straat met 2 dagen kleren die wij bij ons hadden. De meiden sliepen voor 2 dagen bij opa en oma, maar waren gelukkig op het moment van de brand op school. Wat dan met je gezin gebeurd is echt een heftige rollercoaster. Zeer slecht slapen, zorgen, wat nu etc. etc.

Gelukkig werden wij heel goed opgevangen door Vloedgraven Expertise, zij stonden naast onze familie en vrienden klaar toen dit allemaal gebeurde. Zij waren degene die alles voor ons regelden toen wij helemaal verslagen waren. Je zit in een film, waardoor je de eerste paar dagen niet eens alles goed mee krijgt en dan is het fijn dat je goede en fijne mensen om je heen hebt die er dan voor jou en je gezin zijn.

Maar de hamvraag, wat gaat er nu gebeuren met de Bowlingboerderij
Ja, wat gaat er nu gebeuren met de Bowlingboerderij. Wij gaan stoppen met de Bowlingboerderij, en dat is een zware en lastige keuze geweest. Maar wel heel goed afgewogen en een verstandige keuze geweest denken wij. Op deze locatie wordt door ons zeker weer iets moois ontwikkeld.

Waarom deze keuze
Wij hebben deze keuze gemaakt vooral in de tijd waarin we nu leven. Corona is gevoelsmatig pas net achter de rug. Gezien onze ervaringen van de afgelopen jaren waarin wij meerdere keren een pas op de plaats moesten maken, hebben wij deze keuze gemaakt om te stoppen met de horeca aan de Koersendijk. Daar hebben ook de personeelstekorten, inflatie en de energiecrisis mee te maken. Het risico voor de wederopbouw van de bowlingboerderij in haar historische vorm is veel te groot voor ons. Daarom zijn we verder gaan kijken naar wat wij er dan van kunnen maken, eventueel woningbouw, hotel, appartementen of een groepsaccommodatie maar uiteindelijk hebben we de keuze gemaakt voor zorgappartementen. Dit omdat er grote behoefte is voor zorg en wij ook graag iets maatschappelijks terug willen doen voor Nijverdal-Hellendoorn.

Waarom zorg
Ja waarom zorg? Wat ik hierboven al heb gezegd is dat wij graag iets terug willen doen voor onze gemeente. Wij zijn door de gemeente in contact gebracht met een zorgpartij die hier nu in de gemeente zorg verleend. Zij hebben nu zorgkamers die niet meer van deze tijd zijn. Samen met deze partij willen wij zorgappartementen aanbieden voor degene die dat op een passende manier nodig hebben. Wij zijn blij dat wij op deze manier een prachtige invulling kunnen geven aan de Koersendijk.

Het is dan ook een toplocatie voor zorg, dichtbij het centrum, openbaar vervoer en het Doktersbos.

Wat doen jullie met de donatie
Deze fantastische crowdfunding actie is zonder dat wij het wisten opgestart.

Echt waanzinnig lief dat we zo werden geholpen door mensen die doneerden en mensen die kleding en andere spullen hebben gegeven die wij konden gebruiken om het leven weer een beetje op te pakken.

Na meer dan 3,5 maand na de brand kregen wij van de verzekering uiteindelijk het bericht dat alles volledig wordt gedekt en dat we goed verzekerd waren. Dat was echt een hele opluchting, alsof alle zandzakken die je meer dan 3 maanden lang op je nek draagt volledig van je afvallen. In feite is de donatie opgezet met de bedoelding voor wederopbouw van de Bowlingboerderij. Maar nu wij de keuze hebben gemaakt om te stoppen met de Bowlingboerderij kregen we toch allebei het gevoel dat wij hier iets mee moeten doen. Voor degene die hun donatie terug willen, deze donateurs kunnen ons een betaalverzoek sturen naar onze e-mail (koersenhof@gmail.com) met betaalbewijs. Voor zij die dit niet willen, willen wij het volgende doen. Het overgebleven deel aan drie goede doelen van de gemeente Hellendoorn schenken; De Voedselbank, Noabers voor Noabers en de Handicamp.

Toekomst wanneer klaar
Voorjaar 2024 en hopen eind 2025 het over te kunnen dragen aan de Lokale zorgpartij. Zij zijn de partij waar wij in de toekomst een prachtlocatie voor gaan bouwen.

Tot slot
Wij willen nadrukkelijk benoemen dat de steun van het dorp ons enorm heeft gesterkt. Daarnaast willen we iedereen bedanken die ons geholpen heeft, dankzij hen konden en kunnen wij weer vooruitkijken met ons gezin.

Afbeelding
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 21 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17