Afbeelding

Koren zingen samen op Shanty Festival in Rijssen

Algemeen

RIJSSEN - Komende zaterdag wordt in Rijssen weer het gezellige Shanty Festival gehouden. De Leesanghers uit Enter organiseren dit voor de vijfde keer.

Er zijn zes koren die een mooi repertoire ten gehore zullen brengen. Dit zijn de 'Bornse Maten', het gemengd 'SchokkerKoor' uit Kampen, Shantykoor 'Die Regghe Sangers' uit Nijverdal, 'Shantykoor Riessen', Piratenkoor 'de Zingende Padd'n' uit Wapenveld en uiteraard de Leesanghers zelf. Zij zingen dan vanaf diverse podia. Deze staan aan het eind van de Grotestraat, op het plein van de Hoge Wal en op het Schild. Dit alles begint om 13.30 uur en eindigt later op het Schild om 17.00 uur met een gezamenlijke afsluiting door alle koren. De organisatie verwacht veel bezoekers.

Gezellig
Het wordt ongetwijfeld een fantastisch middag. De Leesanghers, Ondernemersvereniging HABI en ook allerlei andere bedrijven die het festival financieel steunen,nodigen u van harte uit. Het Shantyfestival is gratis toegankelijk. Veel winkels leggen deze dag ook de rode loper uit met extra presentaties en leuke aanbiedingen, zoals van de nieuwe najaarscollecties en trends. In de Elsenerstraat en op het Schild wordt de wekelijkse warenmarkt gehouden. Parkeren kan gratis op vele parkeerplaatsen rondom het centrum. Kortom, een leuke dag uit. De Leesanghers is opgericht in 2002. Een groepje Enterse zangers kwam op het idee om samen zeemansliederen en shanty's te gaan zingen. Tegenwoordig zingen er 60 leden bij dit mooie koor uit Enter.

Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 1 uur geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 2 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 3 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 3 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 4 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 7 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 8 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 9 uur geleden