Afbeelding

Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden

Sport

NIEUWLEUSEN - De individuele finales voor de turnsters van G.V. Fysion niveau 3, 5 en supplement G in Nieuwleusen was op zaterdag 13 april. De vereniging werd in maar liefst drie van de vier wedstrijdronden. Maar een kans op medailles was er niet. Dat besloot de KNGU vanwege een tekort aan juryleden bij G.V. Fysion. Een enorme tegenvaller, toch lieten ze zich niet uit het veld slaan en lieten ze zien wat ze in huis hadden. 

Acht turnsters lieten tijdens de eerste wedstrijd van de dag hun talent zien. Op baan 1 turnden Lindsay, Eline en Ella een goede wedstrijd. Lindsay blonk uit op de brug. Eline straalde op de vloer. Tot slot liet Ella zien hoe een nette balkoefening eruitziet. Gelijktijdig kwamen Pleun, Roos, Nikki, Lot en Rosalin V. in actie op baan 2. Ook zij mogen tevreden zijn. Het onderdeel brug was een succes. Bij iedereen verliep die oefening goed. Daarnaast wist elke turnster zich nog op een ander onderdeel te onderscheiden. Roos en Nikki waren sterk op de vloer. Op het onderdeel sprong lieten Rosalin V. en Lot zien hoe twee keer een keurige sprong eruit ziet. Pleun was de topper op de balk. Zij voerde haar oefening keurig uit.

In de derde wedstrijdronde was het de beurt aan Lisa en Rosalin W. De meiden zaten al goed in de wedstrijd vibe, doordat ze eerder de dag een springwedstrijd hadden. Spanning was er niet, wat resulteerde in knappe prestaties. Rosalin W. heeft op zowel balk als vloer een prachtige oefening neergezet. Lisa viel ondanks een erg goede wedstrijd net buiten het podium met een vierde plek.

Mara en Zoey sloten in de vierde ronde de dag in stijl. Het ontbrak hen niet aan enthousiasme ondanks het lange wachten. Mara liet een mooie en nette vloeroefening zien met daarin voor het eerst een salto. Ontzettend moedig en knap! Zoey turnde ook een goede wedstrijd, waarbij haar keurig uitgewerkte sprong een hoogtepunt was. De score liet dit ook zien.

Terugkijkend zijn de trainsters trots op alle meiden. Niet alleen vanwege hun knappe prestaties, maar misschien nog wel meer door hun inzet, motivatie en veerkracht na het nieuws dat ze niet op het podium zouden eindigen.

G.V. Fysion roept hierbij dan ook iedereen op de turnsters volgend jaar kansen te geven op een medaille: “Meldt u aan als jurylid, want zonder extra juryleden kunnen er volgend jaar weer geen prijzen worden gewonnen. Voorkennis van turnen is niet noodzakelijk om een jurybrevet te halen. Bereidheid om je te verdiepen en veel oefenen wel. Natuurlijk kost een cursus en jureren tijd, maar u doet de vereniging, en vooral de turnsters een groot plezier. Uiteraard zijn zij, net als de trainers, meer dan bereid om u tijdens de cursus te ondersteunen.”

De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07