Afbeelding

Helders Advent

Algemeen

HELLENDOORN - Op zondagavond 10 december wordt de zo langzamerhand traditioneel geworden oecumenische samenkomst Helders Advent gehouden, om 19.00 uur in 'n Oalen Griezen, de protestantse kerk aan de Dorpsstraat te Hellendoorn.

De voorgangers zijn pastor G. Legtenberg en ds. H. Engelsma. De begeleiding van de samenzang is in handen van de Hellendoornse Harmonie o.l.v. E. van Groningen. Daarnaast zingt de Cantorij van de protestantse kerk enkele liederen. Het thema van de samenkomst is deze keer 'Wees niet bang'. In de verhalen van Advent komt verschillende keren het zinnetje voor: 'Wees niet bang'. Een engel zegt dit tot Zacharias in de tempel en ook Maria hoort de engel Gabriël deze woorden spreken. Voor ons is er, in onze tijd en wereld, reden genoeg om bang te zijn. We laten ons daarom graag bemoedigen door deze Adventswoorden: 'Wees niet bang'. We hopen op een bemoedigende en inspirerende samenkomst. Na afloop is er gelegenheid om elkaar onder het genot van een kopje warme chocolademelk of glühwein te ontmoeten en nog even na te praten. Ook dit is oecumene oftewel 'samen kerk-zijn'. Iedereen is van harte welkom bij deze mooie kerstviering.

Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 1 uur geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 13 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 15 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 17 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 19 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 19 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 21 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 23 uur geleden