Afbeelding

NL Alert nu ook zichtbaar bij bushaltes

Algemeen

TWENTE - Komende maandag 3 december is de volgende test van NL Alert. Het nieuwe alarmeringssysteem krijgt al steeds beter vorm. Met ingang van komende maandag komt hier ook een nieuwe mogelijkheid bij. De controle-berichten en echte meldingen zijn dan straks ook te lezen op de digitale vertrekborden van de Overijsselse bushaltes.

NL Alert is de opvolger van het bekende maandelijkse 'luchtalarm'. Dit heeft namelijk een belangrijke tekortkoming: het systeem geeft alleen aan dat er 'iets' aan de hand is, maar niet wat. Bij NL Alert kunnen mobiele telefoons gealarmeerd worden met een tekstbericht waar de concrete situatie in staat. Inmiddels zijn de meeste Nederlandse telefoons geschikt en ingesteld voor het ontvangen van deze berichten. Bij bijvoorbeeld de iPhone moeten mensen dit nog wel even zelf doen. Bij noodsituaties is het echter ook belangrijk om mensen te alarmeren via zoveel mogelijk andere kanalen. De digitale vertrekborden die inmiddels bij veel Overijsselse haltes staan zijn dan een goede manier om in ieder geval mensen op straat te attenderen op gevaar met concrete informatie.

René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 6 uur geleden
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 8 uur geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 10 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 10 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 10 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 11 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 14 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 15 uur geleden