Afbeelding
Foto: ZINiN

Vraag alles over reizen met het OV

Algemeen

Hoe kan ik makkelijk reizen met de trein? Hoe vraag ik een OV-chipkaart aan of wanneer krijg ik korting op mijn buskaartje? Allemaal vragen die opborrelen, als je niet gewend bent om regelmatig met het openbaar vervoer te reizen. Om het je toch makkelijk te maken als je een reisje met de trein of bus hebt gepland, kun je met al deze vragen terecht op het BreinReis OV-Inloopspreekuur op woensdag 12 december in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal.  

Stap voor stap
Als het lang geleden is dat je met het openbaar vervoer hebt gereisd, kan het soms knap lastig zijn om een kaartje te kopen of uit te vinden wanneer je recht hebt op allerlei kortingen. Daarom is er iedere maand een OV inloopspreekuur, waar je met al deze vragen terecht kunt. Zogenaamde OV-ambassadeurs leiden je stap voor stap door allerlei procedures heen en ze laten je zelfs zien hoe je met de website van de NS je reis kunt plannen. Het inloopspreekuur is er dan ook op gericht om je wegwijs te maken in het huidige openbaar vervoer, zodat je op een prettige en comfortabele manier op reis kunt. 

Gratis deelname
Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Loop rustig tussen 11.00 en 12.30 uur binnen in de ZINiN Bibliotheek en stel je vragen over het openbaar vervoer. 
 

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 11 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11