Afbeelding
Foto: Hanny ter Doest

Vierde plek voor Boet en Luuk

Algemeen

NIJVERDAL - Boet Ruiterkamp en Luuk Jansen uit Nijverdal zijn met klasgenoot Rogier Brinks van scholengemeenschap Reggesteyn bij de provinciale kampioenschappen voor vmbo ers (Skills Talents) in Almelo nèt buiten het podium gevallen.

De titel in hun categorie Bouwen, Wonen en Interieur ging naar het team van het C.T. Stork college uit Hengelo. De Skills Talents zijn vakwedstrijden voor leerlingen uit het 3e en 4e jaar vmbo. Ze werden dit jaar voor het eerst gehouden 'op locatie' bij Bouwmensen Twente in Almelo. De winnaars van de Skills Talents (provinciale kampioenschappen) mogen in maart meedoen aan Skills Talents, the finals (Nederlandse kampioenschappen) in de RAI Amsterdam. Bouwmensen Twente had haar instructiehal voor de Skills Talents omgetoverd in een wedstrijdarena met afgekaderde velden voor de deelnemende teams van Het Noordik en Pius X College, Bonhoeffer College, het C.T. Stork College, het Elly Hillesum lyceum en Reggesteyn Rijssen, waar Luuk en Boet naar toe gaan. De Almelose wethouder Langius reikte de pittige wedstrijdopdrachten uit. De BWI teams moesten een tuinkruk maken met een gecompliceerde houtconstructie en een betonnen zitting, de PIE teams de aansluiting voor een zonnepaneel. Bij de PIE teams werd al heel snel duidelijk wie zou gaan winnen, maar in de categorie BWI was het razend spannend. Het vakmansoog van de kritische jury zag de teams van het Bonhoeffer College en het C.T. Storkcollege snel en goed werken. Luuk, Boet en Rogier echter, hadden van meet af aan met tegenslag te kampen: ze hadden niet alle gereedschap meegenomen en liepen daardoor al snel tegen een achterstand aan. Die was niet meer in te lopen toen ze leenspullen kregen. Toch zag het werk dat ze uiteindelijk lieten zien er volgens de jury nog heel behoorlijk uit en eindigden ze met hun score maar net achter de top 3.

René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 9 uur geleden
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 10 uur geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 12 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 12 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 13 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 13 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 16 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 18 uur geleden