Afbeelding

Engelse Passiemuziek in Hardenberg

Algemeen

Projectkoor frank en vrij geeft zaterdag 23 maart een concert in de Höftekerk te Hardenberg. Het projectkoor, waaraan een flink aantal leden van het Christelijk Zangkoor Nijverdal meedoen, en dat onder leiding staat van de Hardenbergse musicus Frank Kaman, voert dan de Passiecantate Olivet to Calvary uit. 

In deze cantate staan een aantal belangrijke gebeurtenissen uit het lijden van Jezus centraal. Het werk, van componist John Henry Maunder, geldt als een van de vele hoogtepunten uit de rijke Engelse koortraditie. In het programmaboekje staan zowel de Engelse teksten als een Nederlandse vertaling afgedrukt. 

Sopraan Judith Sportel en bariton Aart van der Snoek nemen de twee solo-partijen voor hun rekening. De orgelbegeleiding wordt verzorgd door organist Henk Linker. 
Bijzonder is dat ook het publiek een muzikale rol heeft: bij een aantal koralen kan er namelijk meegezongen worden. De melodieën van deze liederen worden voorafgaand aan het concert kort geoefend. Om het geheel goed te kunnen volgen zijn in het programmaboekje zowel de Engelse als de Nederlandse teksten afgedrukt. Alles bij elkaar is het een indrukwekkend geheel dat helemaal past bij de lijdenstijd. Het concert begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. De entreeprijs bedraagt € 7,50, tot en met 18 jaar is de toegang gratis.
 

René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 9 uur geleden
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 11 uur geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 12 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 13 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 13 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 14 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 17 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 18 uur geleden