Afbeelding

Meiden maken kennis met techniek

Algemeen

TWENTE - Deze donderdag is weer de landelijke Girlsday. Deze dag is opgezet om meisjes enthousiast te maken voor techniek in de brede zin. De dag is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in samenwerking met TechniekTalent.

Hoewel er zeker verbetering zichtbaar is ten opzichte van vroeger zijn vrouwen nog fiks ondervertegenwoordigd in de béta- technische- en ICT-beroepen en opleidingen. Er is dan ook een groot onbenut potentieel in deze groep. Twente is als groeiende high-tech regio op zoek naar meer technische talenten, waardoor het enthousiasmeren van de jonge meiden een belangrijke kans is. Tijdens Girlsday openen veel bedrijven en kennisinstellingen hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Deze groep kiest immers op korte termijn voor hun vakkenpakket en vervolgopleidingen, waardoor het belangrijk is om ze te interesseren voor deze beroepen. Helaas kiezen meiden nog te weinig voor beroepen die traditioneel meer als 'mannelijk' gezien worden zoals engineers of ICT-analysten. Binnen de bedrijven zelf is ook steeds meer de realisatie naar voren gekomen dat vrouwen een uniek eigen perspectief bieden op veel zaken en daarom voor betere resultaten kunnen zorgen.

René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 7 uur geleden
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 8 uur geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 10 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 10 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 11 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 11 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 14 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 16 uur geleden