Afbeelding

Er is een leven na hersenletsel

Algemeen

TWENTE - Schade aan je hersenen kan verstrekkende gevolgen hebben. De stichting InteraktContour helpt mensen die na hersenletsel hun leven weer opnieuw moeten opbouwen en indelen.

De hersenen sturen alle processen aan in het lichaam. Daarom kan schade aan de hersenen door bijvoorbeeld een ongeval of een beroerte ook veel verschillende uitingsvormen kennen, waaronder gedeeltelijke verlamming of veranderingen in iemands persoonlijkheid. Vaak vraagt dit om drastische veranderingen in het leven dat iemand gewend was. InteraktContour helpt mensen daarbij.

InteraktContour helpt op verschillende manieren na hersenletsel. Door middel van individuele begeleiding kunnen ze mensen bijstaan in het revalidatietraject. Dit is gericht op verschillende vlakken, waaronder het leren plannen en organiseren of beter omgaan met emoties. Ook het verwerken van de gebeurtenis is iets waar InteraktContour mensen mee helpt. Na de revalidatieperiode is het tijd om vooruit te kijken: kan je je huidige werk nog uitvoeren, of kan je omgeschoold worden? InteraktContour helpt met leren, werken of het vinden van een passende dagbesteding als werken niet meer mogelijk is.

Ambulant
Ook biedt InteraktContour hulp bij mensen thuis. Begeleiding bij alledaagse dingen als aan- en uitkleden of het huishouden organiseren behoren tot het takenpakket van de stichting. Met deze hulp kunnen mensen zo zelfstandig mogelijk leven. De medewerkers zijn dag en nacht beschikbaar en er wordt per persoon bekeken welke ondersteuning nodig is.

Meerdaagse wandeling
Op 14 Mei is het de dag van de beroerte, de dag dat we stil staan bij de risico's en gevolgen van een beroerte. Hoewel de meeste mensen boven de 65 jaar zijn als ze getroffen worden door een beroerte, kan dit in theorie iedereen overkomen. Hoe veel schade een beroerte maakt is afhankelijk van verschillende factoren. Zorgaccent en de Welle organiseren een wandelmeerdaagse die start op 14 mei, dag van de beroerte. Met de slogan "verder met hersenletsel" doet de dagbesteding InteraktContour mee met deze meerdaagse wandeling. Hiermee laten ze zien dat er na niet-aangeboren hersenletsel (NAH) ook nog heel veel wel mogelijk is!

Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 3 minuten geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 1 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 2 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 2 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 2 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 6 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 7 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 7 uur geleden