Afbeelding

Gospelkoor Shine!

Algemeen

RIJSSEN - Gospelkoor Shine bestaat alweer 20 jaar en dat wordt gevierd. Zaterdag 18 mei staat het jubileumconcert gepland, om 20:00 uur in Het Centrum aan de Constantijnstraat. Het belooft een fantastische avond te worden. Laat het songfestival aan u voorbijgaan, kom real life naar Shine luisteren en beleef het mee.

Ruim twintig jaar geleden hebben enkele initiatiefnemers een gospelkoor opgericht met als doel gospelliederen te zingen en deze ook ten gehore brengen in diverse kerkdiensten. "We begonnen met simpele liederen. In de loop der jaren is de moeilijkheidsgraad wel aangepast. Dat betekent niet dat we nu alleen maar moeilijk in te studeren liederen zingen. Hierin is wel afwisseling", legt een woordvoerder van het koor uit. Samen met dominee Van der Spek zijn drie projecten opgezet. Het koor zingt niet alleen gospels, maar ook top-40 liederen die een goede boodschap hebben. Denk dan aan liederen van: Sting, Mike and the Mechanics, Michael Jackson, etc… Maar men blijft natuurlijk vooral ook gospelmuziek zingen.

Nieuwe leden
Shine is begonnen als een 30+koor, om toen nog bestaande jongerenkoren niet in de weg te zitten. Inmiddels heeft het koor deze leeftijdsgrens verlaagd naar 18 jaar. "Jammer genoeg zijn er geen jongerenkoren meer in Nijverdal en Hellendoorn, dus jongeren die gospel willen zingen, zijn van harte welkom om bij ons aan te sluiten." Shine telt ongeveer 50 leden, voornamelijk alten en sopranen. "We hebben helaas weinig mannen. De gemiddelde leeftijd zal midden 40 zijn. Nieuwe leden zijn van harte welkom." Wil je meezingen? Kom gewoon op een woensdagavond langs en kijk of zing mee. Of stuur een mail naar info@gospelkoorshine.nl."

Dirigent André Bijleveld
Samen met de bevlogen en enthousiaste dirigent André Bijleveld wordt hard gewerkt om elk concert bijzonder te maken. André dirigeert meerdere koren en is bekend van het tv-programma Korenslag, waar hij in de jury zat, maar ook van de Ronduit Praiseband en de Kees Kraayenoordband. Daarnaast is hij docent aan de popacademie in Enschede en werkt hij in diverse studio's als musicus, componist, dirigent, arrangeur of producer.

Bruisend Nijverdal
Volgende week zondag 26 mei zingt Shine in de avonddienst in de Ontmoetingskerk te Rijssen. In september zingen ze weer in de tent met Bruisend Nijverdal. Dat is iedere keer weer een feest. "Fijn om met zoveel mensen samen kerk te zijn en elkaar te ontmoeten." In het weekend van 5 en 6 oktober komt het Duits Gospelkoor Friends naar Nederland voor een aantal optredens. Daarna nog een aantal optredens, maar eerst aankomend weekend het jubileumconcert. Kom vooral even kijken en meebeleven! Kaarten voor het concert bedragen €10,- en zijn te verkrijgen via de site: www.gospelkoorshine.nl, bij Ambachtsbakkerij Nieuwenhuis, Constantijnstraat 48 Nijverdal óf via de koorleden.

Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 9 minuten geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 1 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 2 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 2 uur geleden
Afbeelding
BoekStart Voorleesuurtje vol leuke verhaaltjes 4 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 16 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 18 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 18 uur geleden