Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.

Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie

Sport

Afgelopen zaterdag 20 april turnden Bas en Tim van G.V. Fysion Nijverdal/Achilles Almelo hun meerkamp finale NK tweede divisie in Nijmegen. Beide heren zijn vorig seizoen gepromoveerd, het was dan ook een zeer knappe prestatie dat beiden wéér op het NK stonden!

HELLENDOORN - Bas begon zijn wedstrijd op het onderdeel voltige. Dat is altijd een lastig begin, maar hij slaagde erin een nette oefening te laten zien. Bij het onderdeel sprong moest hij helaas een val incasseren, maar de schade viel mee. Op de rest van de toestellen heeft hij netter en beter geturnd dan de vorige wedstrijden. Dit resulteerde in de hoogste allround score van dit jaar! Bas mag zich met trots 12e van Nederland noemen in een sterk deelnemersveld!

Sterk begin
Tim startte zijn wedstrijd op het onderdeel rekstok, voor hem altijd een lastig toestel. Hij liet hier een stabiele oefening zien en wist een prima score te behalen. De rest van de toestellen scoorde hij zeer constant en liet ook hij de sterkste oefeningen van het jaar zien op het juiste moment! Op vloer en sprong liet hij zien een specialist te zijn. Tim wist op beide toestellen een plek in de top 4 te behalen. Met een verbetering van bijna 3 punten meer dan alle andere wedstrijden mag Tim zich dan ook met trots 18e van Nederland noemen in een sterk deelnemersveld! Zondag nam hij in Nijmegen deel aan de NK-toestelfinales tweede divisie. Hij had zich tijdens de halve finale NK geplaatst voor de toestellen vloer en sprong bij de beste 8 uit zijn categorie.
 

Mooie punten
Op het onderdeel sprong was hij als zevende geplaatst en verwachtte daarom niet al te veel. Hij sprong bij de eerste sprong een tsukuhara gestrekt die heel netjes werd uitgevoerd. Bij zijn tweede sprong deed hij een tsukuhara gestrekt met hele draai maar deze werd helaas afgewaardeerd naar gehurkt. Over beide sprongen kreeg hij een score van 12.150 punten waarmee hij onverwacht een tweede plek behaalde.
 

Vloer
Een paar rondes later, op zijn favoriete onderdeel vloer, mocht hij laten zien wat hij in huis had. Hij had zich hier als eerste gekwalificeerd. Met een ijzersterke serie waarin een dubbelsalto achterover was verwerkt, startte hij extreem sterk! De rest van de oefening verliep op een paar landingen na vlekkeloos. Dit resulteerde in een score van 13.150 wat goed was voor een wel verdiende derde plek. De trainers kijken dan ook met trots terug op de prestaties.

De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 14 uur geleden
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 19 uur geleden
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07