Afbeelding

CoderDojo workshop

Algemeen

NIJVERDAL - De CoderDojo workshop in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal wordt op zaterdag 15 juni helemaal in vakantiesfeer gehouden: de ozobotjes gaan bijna op vakantie. Dat houdt in dat deelnemers hun eigen spel kunnen programmeren met speciale vakantie-achtergronden en websites kunnen opleuken met palmboompjes, een zwembad en een strand.

Robotica is hot!
Robotica en het ontwikkelen van apps en websites. Het is allemaal niet meer weg te denken, maar wereldwijd bestaat er een enorm tekort aan programmeurs. Daarom is er de organisatie CoderDojo opgericht. Deze organisatie zorgt ervoor dat jongeren op heel jonge leeftijd kennis kunnen maken met deze materie via workshops en cursussen. In Nijverdal wordt er in de ZINiN Bibliotheek een workshop CoderDojo gehouden op zaterdag 15 juni en dit keer dus om alvast warm te lopen voor de vakanties.

Kennismaken robotica
De ZINiN Bibliotheek houdt gratis workshops CoderDojo voor jongeren tussen de 8 en 18 jaar, waarin zij van alles kunnen leren over programmeren, coderen, websites, apps en software. De workshops bieden de jongeren de kans om in te spelen op de gerobotiseerde toekomst. Tijdens de workshops leer je op een speelse wijze met robots omgaan en maak je kennis met de wereld van elektronica. De workshops kunnen een opstapje vormen naar een opleiding in de wereld van het programmeren, waar een groot tekort is aan deskundigen.

Aanmelden
Wees er snel bij want vol=vol! Aanmelden voor deze workshop kan via www.zinin.com

Afbeelding
'Priscilla': Leven naast Elvis allesbehalve een sprookje 7 minuten geleden
Afbeelding
Het einde is in zicht 7 uur geleden
Afbeelding
Creatieve inloopochtend voor minima 12 uur geleden
Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater gisteren
Afbeelding
Een pittige thuiswedstrijd voor NKC '51 1 7 mei, 17:53
Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 7 mei, 16:05
Afbeelding
Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets! 7 mei, 13:21
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01