Afbeelding

Diamanten echtpaar!

Algemeen

HELLENDOORN - Afgelopen maandag 16 juni was het groot feest in Hellendoorn. Harm (84) en Marie (83) Pronk-Heuven stapten namelijk 60 jaar geleden in het huwelijksbootje. Het echtpaar is persoonlijk gefeliciteerd door burgemeester Anneke Raven, in hun achtertuin aan de Dokter ter Borgstraat.

Het echtpaar leerde elkaar kennen op een echte boerenbruiloft van wederzijdse familie. "We keken elkaar 67 jaar geleden aan op die bruiloft en we werden allebei op slag verliefd. Dat gevoel is nooit meer over gegaan. We hebben het heel erg goed met elkaar," vertelt Harm stralend.

Werkzaamheden
Marie woonde in Luttenberg, waar zij hard werkte als dienstmeid. Daarnaast heeft Marie ook gewerkt in Nijverdal en Wijhe. Harm woonde in Marle waar hij werkte op de boerderij. Vervolgens is Harm werkzaam geweest bij kunstmest- en meelhandelaar Strunk, waarna hij 18 jaar heeft gewerkt bij Ten Cate in Nijverdal.

Trouwen
Na zeven jaar verkering met elkaar te hebben gehad, trouwde het echtpaar op 16 juni 1959 voor de wet. Op 25 juni 1959 trouwden ze uiteindelijk voor de kerk. Ze woonden de eerste vier jaar na hun huewelijk in Marle, waarna ze naar Hellendoorn zijn verhuisd. Samen heeft het echtpaar vijf kinderen gekregen.

Feest
Harm en Marie vierden hun zestig jarige jubileum afgelopen maandag al in het klein, maar op zaterdag 29 juni vieren ze het nog een keer goed met familie en vrienden.

René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 2 uur geleden
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 3 uur geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 5 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 5 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 6 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 6 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 9 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 11 uur geleden