Afbeelding

Burgemeester sluit woning in Nijverdal

Algemeen

NIJVERDAL - Op grond van de Opiumwet heeft burgemeester Anneke Raven besloten over te gaan tot sluiting van een woning aan de Venkel in Nijverdal. Begin deze maand is er onder andere harddrugs aangetroffen in de woning, waarna de hoofdbewoner is aangehouden en in voorlopige hechtenis zit.

De burgemeester is bevoegd om op grond van de Opiumwet over te gaan tot het sluiten van een woning voor een bepaalde tijd als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik. Burgemeester Anneke Raven heeft op basis van een uitgebreid politierapport op maandagochtend 24 juni gebruikgemaakt van deze bevoegdheid. De bescherming van de openbare orde en veiligheid, het woongenot van de omwonenden en de strijd tegen (de handel in) verdovende middelen wegen voor de burgemeester zwaarder dan het belang van de hoofdbewoner om in de woning te blijven. Naar aanleiding van dit besluit mag de huidige bewoner en anderen het pand gedurende zes maanden niet betreden.

Gemaakte afspraken
Mede op basis van regionaal gemaakte afspraken en nauwe samenwerking tussen gemeenten, politie en Openbaar Ministerie voert ook de gemeente Hellendoorn een sluitingsbeleid. De gemeente hoopt met dit sluitingsbeleid een einde te maken aan de overlast en drugshandel. "Wij tolereren geen drugsoverlast in onze gemeente. Daarmee treed ik op tegen het bezit en handel van drugs, omdat dit niet alleen onacceptabel is, maar bovendien een ernstige inbreuk vormt op de openbare orde en leidt tot een onveilige en onprettige leefomgeving," reageert burgemeester Anneke Raven. "Elke inwoner van de gemeente Hellendoorn moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties blijven melden," vult burgemeester Anneke Raven aan. Inwoners kunnen de politie bereiken op 0900-8844 en via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 15 minuten geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 1 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 2 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 2 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 3 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 6 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 7 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 8 uur geleden