Afbeelding

Vragen over verkeersveiligheid Oal'n Diek

Algemeen

HELLENDOORN - De CDA-fractie van Hellendoorn heeft formeel vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders met betrekking tot de verkeersveiligheid in de wijk Oal'n Diek.

Naar aanleiding van de "even buurten" avond in wijk de Oal'n Diek van woensdag 29 mei heeft de CDA fractie enkele vragen omtrent de invoering van een 30 kilometer-zone. Deze avond werd duidelijk dat de communicatie met de gemeente als goed en positief wordt ervaren maar dat er in deze wijk nog steeds te hard wordt gereden.

Toezegging
In het verleden zou er door een wethouder al eens de toezegging zijn gedaan dit gebied in te richten als 30 km zone, volgens de aanwezigen de laatste wijk in onze gemeente die als zodanig wordt ingericht. Ook kwam aan de orde dat de PC Boutenstraat in oktober dit jaar op de schop gaat in verband met rioolwerkzaamheden en nieuw wegdek.

Vragen
Dit alles was voor het CDA aanleiding om diverse vragen aan B&W te formuleren. Onder meer: Is het bekend dat er een toezegging vanuit het verleden is gedaan met vertegenwoordigers van wijk "de Oale'n Diek" om te komen tot inrichting van een 30 kilometer-zone? Maar ook: is de aanpak van de PC Boutenstraat gepland voor dit najaar? En als laatste: Is het te overwegen om zodoende werk met werk te combineren, en te komen tot inrichting van een 30 kilometer-zone in dit gebied?

Kanttekening
Uiteraard moet wel de kanttekening gemaakt worden dat ook de aanleg van een 30 kilometer-zone alleen doorgaans niet toereikend is om de verkeersveiligheid te verbeteren. Uit onderzoeken blijkt namelijk ook geregeld dat het juist buurtbewoners zelf zijn die vaak te hard rijden in hun wijk. Zij zijn immers ook het beste bekend met de lokale situatie. E'en van de beste oplossingen voor een veiliger buurt is dan ook: uw eigen rijgedrag aanpassen.

René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 2 uur geleden
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 4 uur geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 6 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 6 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 6 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 7 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 10 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 11 uur geleden