Afbeelding

Crowdfunding campagne moet HOi compenseren

Algemeen

HELLENDOORN - De lokale publieke omroep HOi van de gemeente Hellendoorn is deze week een crowdfunding campagne gestart met als thema 'Help je lokale omroep HOi te overleven, want we doen mooie dingen!' Aan het grote publiek wordt gevraagd om HOi met een donatie in z'n voortbestaan te helpen.

Aanleiding voor de campagne is het voornemen van het Hellendoornse gemeentebestuur om de subsidie volgend jaar verder te verlagen. "Een kijk- en luisteronderzoek heeft uitgewezen dat de inwoners van de gemeente Hellendoorn hun lokale omroep zeer waarderen", aldus bestuursvoorzitter Etzel Steinhage. "Met ruim 100 vrijwilligers informeren we de burgers over actuele plaatselijke ontwikkelingen en volgen we kritisch de prestaties van lokale politici en bestuurders, zoals het hoort in een goed werkende lokale democratie. Maar HOi is sterk afhankelijk van gemeentelijke subsidie", zo stelt Steinhage. "De afgelopen jaren zijn we al met 50% gekort en in het komende jaar wil het college van B&W onze subsidie nog eens met 30% verlagen". Het bestuur van HOi heeft z'n vertrouwen gezet op de vrijgevigheid van het Hellendoornse publiek. "Om te kunnen overleven hopen we dat zoveel mogelijk inwoners ons met een bedrag van 10 euro gaan ondersteunen", zegt Steinhage.
De campagne is vooral zichtbaar op de sociale media en dus ook via de Facebook-pagina van HOi (facebook.com/HOiCentraal).

Ondersteunen
Mensen die HOi willen ondersteunen kunnen hun donatie ook storten op het banknummer van de Stichting Lokale Omroep Hellendoorn: NL38 RABO 0327 3457 56.

René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 3 uur geleden
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 4 uur geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 6 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 6 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 7 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 7 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 10 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 12 uur geleden