Afbeelding

Openhartig gesprek in Wat bezielt je met Harry Mengers

Algemeen

HELLENDOORN - Vrijdagavond 15 november opnieuw een uitzending van Wat bezielt je op Hoi Tv. Vorig seizoen startte het interviewprogramma, waarin een meer of minder bekende inwoner van de gemeente Hellendoorn vertelt over zijn of haar leven. Wat de drijvende kracht is, wat bezielt. Programmamaker Wil de Bruine wil met haar gast ingaan op levensvragen zoals Wie ben je, Wie geeft je inspiratie? Wat was een kantelmoment in je leven? Waar gaat het uiteindelijk om in het leven?

In de eerste uitzending van seizoen 2019/2020 is Zenleraar Harry Mengers te gast. De vriendelijke en rustige Mengers vertelt over zijn interesse in Boeddhisme, meditatie en Zen. Hoe hij als gereformeerde jongen uit Doetinchem al jong las over Oosterse godsdiensten. Als dienstweigeraar kwam hij in Nepal terecht. Hij ontdekte dat mensen daar ook gelukkig waren. Hij is openhartig over het kantelmoment in zijn leven: de Monstertruckramp in Haaksbergen 5 jaar geleden. Als verantwoordelijk ambtenaar werd hij uit zijn functie gezet. Open en oprecht vertelt hij hoe hij daarop terugkijkt, wat het met hem gedaan heeft en hoe hij zich uit deze vreselijke ervaring geworsteld heeft. Verder verklaart hij wat volgens hem mensen zoeken in Mindfullness, Yoga en Zen. Wat het hem persoonlijk gebracht heeft. Aan het eind van de uitzending legt hij beeldend uit wat er voor nodig is om als mens overeind te blijven in het leven.

De uitzending is te zien om 19.30 uur vrijdag 15 november en wordt het hele weekend op de halve even uren herhaald. De dagen daarop iedere avond om half 8 en half 10 op Hoitv. Ook te volgen via de Livestream van www.hoimedia.com en Uitzending gemist.

Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 7 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 12 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 15 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 16 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 17 apr, 19:45
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 17 apr, 18:05
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 17 apr, 13:53