Afbeelding

Alles op 'n bult

Algemeen

DAARLERVEEN - Toneelvereniging Daarlerveen brengt dit weekend de toneeluitvoering 'Alles op 'n bult 3.0' op de planken. Geen traditionele toneelvoorstelling, maar meer een aaneenschakeling van sketches, zang en cabaret.

"Alles bij elkaar zijn het wel een stuk of 20 sketches," vertelt Gerwin Evers, een van de spelers. "Vorig jaar hadden we het stuk 'Alles op 'n bult 2.0' en dat is zo goed bevallen, dat we dit jaar voor 3.0 gaan. Het is van alles wat en dat is zowel voor ons, spelers, als voor het publiek erg leuk."

Toen kulturhus 't Trefpunt in 2016 werd geopend groeide de behoefte aan een toneelgroep. Zo'n mooi kulturhus met podium moest toch gebruikt worden! Al snel was er een groepje spelers bij elkaar en sindsdien verzorgen ze elk jaar een opvoering. "De eerste keer was het een bonte avond en die stijl is eigenlijk gebleven. Vorig jaar hadden we twee keer een goede voorstelling voor een volle zaal, dus het slaat echt aan."

Gerwin is een van de drie mannen in het gezelschap. Door de kleine groep (deze keer negen spelers) komen alle spelers toch zeker in zes sketches terug. "Je speelt echt van alles wat. In een traditioneel toneelstuk kom je veel minder aan spelen toe, tenzij je een hoofdrol hebt. Hier komt iedereen even veel aan bod en in de meest uiteenlopende rollen." Zelf speelt Gerwin voor de eerste keer mee. "Het is inderdaad mijn eerste voorstelling. Ik ben nu bijna een jaar lid van de toneelvereniging en het is echt geweldig leuk. Sommige spelers hebben bij andere verenigingen gespeeld, maar ze vinden dit eigenlijk allemaal leuker. Juist omdat ze in één voorstelling zoveel verschillende rollen kunnen spelen. Wat ik zelf heel fijn vind, is dat we van de regisseur heel veel ruimte krijgen. Tijdens de repetities en vooraf, bij het bespreken van de stukken geeft hij ons alle ruimte voor improvisatie en hij staat open voor onze inbreng."

De voorstellingen beginnen op vrijdag 21 en zaterdag 22 februari om 20.00 uur in Kulturhus 't Trefpunt. Volwassenen betalen 6 euro aan de zaal en 5 euro in de voorverkoop. Kinderen tot 13 jaar betalen de helft.

Door: Tekststroom.com

René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 9 uur geleden
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 11 uur geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 12 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 13 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 13 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 14 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 17 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 18 uur geleden