Beweegt u met ons mee?

NIJVERDAL - Sportactiviteiten worden langzaam weer opgestart. Zo mogen kinderen weer naar de sportclubs, met aangepaste regels. Buiten sporten is in groepen voor alle leeftijden toegestaan sinds 11 mei, als er tenminste 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Er zijn nog geen wedstrijden, gezamenlijk omkleden/douchen kan ook nog niet. Voor de risicogroepen blijft het belangrijk contact te vermijden. Het is in deze periode niet voor iedereen even makkelijk om voldoende te bewegen. Daarom hebben de buurtsportcoach en de beweeg- en leefstijlcoach van De Welle een speciale beweeggids ontwikkeld.

In deze beweeggids staan allerlei spierversterkende-, coördinatie- en conditieoefeningen die op verschillende niveaus kunnen worden uitgevoerd. Het enige dat u nodig heeft, is een stoel. De gids is vooral bedoeld voor de kwetsbare mensen die tijdens deze situatie wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, maar anderen zullen met deze beweegoefeningen ook prima uit de voeten kunnen!

Veel voordelen
Bewegen heeft veel voordelen. Zo verkleint beweging de kans op overgewicht en kan het angst, stress en depressie verminderen. Daarnaast is het goed voor je hart en vaten en kan sporten diabetes en andere chronische ziektes voorkomen. Wilt u uw lichaam een impuls geven? Download de gids via de volgende link: www.stichtingdewelle.nl/nieuw-beweeggids-bewegen-in-thuisquarantaine.

Vragen?
Heeft u vragen over de gids of zoekt u straks wellicht hulp bij het vinden van een passende beweegactiviteit? Neem contact op met Kitty van der Steege of Kayra Rodijk (beweegcoaches voor 55+). Telefoonnummer: 0546-571693.

Meer berichten
 
Auto zoeker