Afbeelding
Foto: camperphoto.nl

Heeft u deze mini bieb al ontdekt?

Algemeen

NIJVERDAL - De Kruidenwijk had al een mini bieb, maar het eikenhouten nachtkastje voor de deur is vervangen door een geel exemplaar, dat gemaakt is van een Duitse telefooncel.

Dat Jelle en Marga Hofstee een ware passie hebben voor de mini bieb, blijkt wel uit hoeveel tijd en energie ze erin hebben gestoken. Ze zagen tijdens een campervakantie in Duitsland een telefooncel, die was ingericht als mini bieb en besloten dat zij dat ook wilden. Dagenlang hebben ze op internet gesurfd om uiteindelijk eentje te vinden bij een sloperij in Breda.

Zware klus
Met een geleende bestelbus werd de telefooncel in Breda opgehaald. Het gewicht, ruim 350 kg, viel zwaar tegen. Met wat hulp van enkele handige buren werd de telefooncel omgetoverd tot de mooie mini bieb die aan de Kamille 1 staat. Zelfs wanneer het donker is, kunt u door de verlichting zien welke boeken u kunt lenen. Het resultaat mag er zeker zijn.

Voor iedereen
De mini bieb is er voor iedereen. Er kunnen boeken meegenomen, geruild of achtergelaten worden. Zo ontstaat een ware mengelmoes van genres en is er voor alle leeftijdscategorieën wel iets te vinden. En omdat iedereen boeken kan achterlaten of ruilen is de collectie elke keer weer anders. Een bezoekje brengen aan de bieb als u iets te lezen zoekt, is dus zeker de moeite waard.

Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 40 minuten geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 1 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 1 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 1 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 4 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 6 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 6 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 6 uur geleden