Afbeelding

Sinternet steunt het Kindpakket in Hellendoorn

Algemeen

HELLENDOORN - Rond 5 december krijgen veel mensen bezoek van Sint en Piet. Wie dit speciale duo boekt via Sinternet (www.facebook.com/sinternetnijverdal), steunt daarmee tegelijkertijd een goed doel. Sinternet hanteert hiervoor twee criteria: het moet lokaal zijn en voor kinderen. De keuze viel vorig jaar op het Kindpakket in de gemeente Hellendoorn. Deze regeling is bedoeld voor kinderen van 0 tot 18 jaar die opgroeien in een situatie dat er weinig geld is.

Door de corona-crisis is de symbolische overhandiging van de opbrengst van 2019 meerdere keren uitgesteld. Maar op 2 november konden Martin Wijnen en Diny Lonink dan toch, namens Sinternet, een waardebon overhandigen aan het bestuur van Stichting Hulpfonds Hellendoorn. Voorzitter Herman Eggink: “Het Kindpakket is een regeling die wij als Hulpfonds uitvoeren voor de gemeente Hellendoorn. We zijn erg blij met dit mooie bedrag. In nauw overleg met alle betrokken vrijwilligers zullen we zorgvuldig bekijken hoe we dit geld zo kunnen besteden, dat het ten goede komt aan de kinderen die dit het hardst nodig hebben.”

Van speelgoed tot laptop
Het Kindpakket is bedoeld voor kinderen van ouders die minder dan 120 procent van de bijstandsnorm verdienen. Met de rekentool op www.stichtinghulpfondshellendoorn.nl/kindpakket kunt u uitrekenen of dit voor u van toepassing is. Daar staat ook alle informatie over hoe u een tegemoetkoming kunt aanvragen en welke zaken daarvoor in aanmerking komen. U kunt hierbij denken aan een bijdrage in de kosten voor kleding en schoenen voor uw kind, maar ook een vergoeding voor speelgoed, een goede schooltas, de ouderbijdrage of een bijdrage in de aanschaf van een nieuwe fiets of een dagje uit is mogelijk. Kinderen die naar de middelbare school gaan, kunnen daarnaast in aanmerking komen voor een bijdrage in de aanschaf van een laptop, een mobiele telefoon of een telefoonabonnement. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.stichtinghulpfonds.nl/kindpakket. U kunt ook bellen met 06-49814827 of een e-mail sturen naar kindpakket@stichtinghulpfondshellendoorn.nl.

Sinternet en corona
Dit jaar zal Sinternet helaas geen goed doel kunnen steunen. Als gevolg van de corona-maatregelen zullen er geen huisbezoeken worden afgelegd. Wie toch een beetje in de Sinterklaassfeer wil komen, kan kijken op hun Facebookpagina: www.facebook.com/sinternetnijverdal.

René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 10 uur geleden
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 11 uur geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 13 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 13 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 14 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 14 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 17 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 19 uur geleden