Afbeelding

Jaarwisseling “anders dan anders”

Algemeen

NIJVERDAL - Terwijl de laatste vuurwerkresten nog op straat liggen, kunnen we allemaal terugkijken op een bijzonder oud en nieuw. Het was deze jaarwisseling voor de meeste mensen “anders dan anders”.

Ondernemer Clement Geurtse begon het jaar met een kapotte voorruit. De ruit van zijn winkelpand aan de Grotestraat heeft een rond gat van ongeveer 5 centimeter doorsnede. “In de eerste instantie dacht ik aan een aanslag op mij of m’n zaak. Het leek een kogelgat in het midden van het logo op de ruit”, zegt Geurtse. Elk jaar na oud en nieuw gaat de ondernemer als eerst langs zijn zaak. “Ik had ooit wel verwacht dat zoiets ging gebeuren, geen idee waarom eigenlijk.” Verder valt hem op dat mensen meeleven. “Via Facebook is mijn bericht ruim 16.000 keer bekeken en ik krijg veel reacties. Saamhorigheid is toch groter dan we soms denken.” Samen met een collega-ondernemer die schade aan de voordeur heeft opgelopen, leverde hij camerabeelden aan bij de politie. Volgens Geurtse gaat het om kraakheldere beelden en is de politie er actief mee bezig. “Toch heb ik liever dat de daders inzien dat ze een fout hebben gemaakt en we er samen uit kunnen komen.” Beide ondernemers zijn bezig met de reparaties en hebben de deuren gewoon geopend voor (afhalend) winkelend publiek.

Voor het eerst
Vanwege de coronamaatregelen bleven sommige deuren potdicht tijdens de jaarwisseling. Cafés en discotheken hadden dit jaar geen groot feest. Dit ten nadele van horecamedewerker Coen Verhey. “Normaal zou ik uitgaan met een grote groep vrienden, de tijd van ons leven meemaken en niet thuis zijn voor zeven uur ‘s ochtends. Dit jaar zou ik voor het eerst aan de andere kant van de bar staan.” De 20-jarige barman hoopte dat de horeca open kon, maar zag midden december dat het niet ging gebeuren. Uiteindelijk ging hij met drie mensen “superkleinschalig maar met een leuk sfeertje” het nieuwe jaar in. “Voor mij voelde het niet als oud en nieuw vieren, maar ik heb genoten van het gezelschap.”

Tekst: EG-WÉL 

René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 5 uur geleden
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 7 uur geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 8 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 9 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 9 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 10 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 13 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 14 uur geleden