Paardenarts Jan de Jager naar Terschelling

Paardenarts Jan de Jager naar Terschelling

HELLENDOORN/TERSCHELLING - Paardenarts Jan de Jager en zijn vrouw vertrokken eind vorige maand uit Hellendoorn. Het stel woont nu op Terschelling en geniet van hun nieuwe uitdaging.

“We hebben de Waddenzee in de achtertuin en het strand in de voortuin”, vertelt De Jager. Hij en zijn vrouw, die ook dierenarts is, waren altijd al van plan iets nieuws te zoeken zodra de kinderen uit huis waren. Dat ze nu op het Waddeneiland wonen noemt hij puur toeval. “Vrienden van ons woonden er al en toen we hen vertelden dat wij op zoek waren naar iets anders, was dit snel geregeld.” De nieuwe uitdaging van het voormalig Helderse stel bestaat niet uit achter de geraniums zitten. De Jager was in Hellendoorn paardenarts en hij zal deze functie part-time blijven vervullen op Terschelling. “En ik ben hier ook landbouwhuisdierenarts”, voegt hij toe. “Onze vrienden hebben al een dierenkliniek. Wij willen nog graag werken en zij hadden genoeg werk. Een win-winsituatie.”

Anders
“We zijn verhuisd naar een eiland wat we al lang als heel mooi een aantrekkelijk ervaren”, aldus de veearts. De Jager meent dat het leven op Terschelling wel anders is dan op het vaste land. Het gaat meer richting de natuur en leven met de natuur. “En het is een stuk beperkter. Je bent afhankelijk van elkaar, afhankelijk van de boot.”

Hellendoorn
Op de vraag of hij Hellendoorn al mist zegt De Jager: “Natuurlijk wel, we hebben er altijd met veel plezier gewerkt en gewoond.” De dierenvriend komt zelf oorspronkelijk uit Zeeland, maar woonde zo’n 31 jaar in Hellendoorn. Ze hebben hier nog veel vrienden, kennissen en collega’s, dus ze verwachten Hellendoorn nog wel eens te bezoeken. “De eerste vrienden zijn al hier bij ons op het eiland geweest”, zegt de veearts.

Afscheid
Door de huidige lockdown en coronamaatregelen is er geen vertrekfeest voor de dierenarts geweest. Voor collega’s was er een drive thru bij de dierenpraktijk gemaakt om toch even afscheid te kunnen nemen. Daarnaast heeft De Jager een tal van brieven, telefoontjes en cadeaus mogen ontvangen.

Tekst: EG-WÉL  

Meer berichten
 
Auto zoeker