Online lezing van de Hersenstichting bij ZINiN

NIJVERDAL - Op dinsdag 23 maart organiseert ZINiN een boeiende online lezing over ‘hersenen en slaap’. Deze zal gehouden worden in samenwerking met de Hersenstichting. Aanvang is om 19.30 uur en deelname is gratis.

Slapen is van groot belang voor de mens, voor onze gezondheid, onze hersenen én ons functioneren. We brengen dan ook maar liefst een derde van ons leven slapend door. De ZINiN Bibliotheek verzorgt daarom samen met de Hersenstichting deze gratis online lezing over slaap en onze hersenen. Om deze lezing bij te kunnen wonen, is het nodig om de applicatie Zoom te installeren en je aan te melden via www.zinin.com. Je ontvangt dan een wachtwoord en een korte beschrijving over het gebruik van Zoom.

Belangrijke rol
Wat maakt slaap zo belangrijk? De een slaapt het liefst een gat in de dag en de ander stapt al voor de wekker vrolijk uit bed. Slaap is voor iedereen anders, maar voor elk mens belangrijk, voor onze hersenen en ons dagelijks functioneren. Wat gebeurt er precies in je hersenen tijdens de slaap en wat maakt die slaap zo belangrijk? Hoe komt het dat sommige mensen minder goed slapen dan anderen en is daar iets aan te doen? Tijdens deze lezing krijg je antwoord op al deze vragen. Je krijgt te horen wat goede en slechte slaap is, hoe het slaap-waak ritme door de biologische klok in onze hersenen geregeld wordt en wat er tijdens slaap allemaal in de hersenen gebeurt. De Hersenstichting vertelt je waarom slaap zo belangrijk is en geven tips over wat je zelf kunt doen om je slaap te verbeteren.

Aanmelden
Aanmelden kan gratis op de website www.zinin.com of via www.zininbibliotheek.nl. Aanmelden mag ook via de reserveerlijn 0548-624489, deze is geopend van maandag t/m woensdagochtend van 09.30 tot 12.30 uur. Je ontvangt dan een wachtwoord en een korte beschrijving over het gebruik van Zoom.

Meer berichten
 
Auto zoeker