Afbeelding

Internationale Dag van het Milieu: gebruik geen plastic

Algemeen

TWENTE - Op 5 juni is het weer Internationale Dag van het Milieu. Op deze dag, georganiseerd door de Verenigde Naties, vragen mensen en organisaties van meer dan honderd landen aandacht voor het milieu.

Het milieu is een veelbesproken onderwerp geworden de afgelopen jaren. Het milieu is er slecht aan toe. Plasticsoep, illegale ontbossing en smeltende ijskappen: de klimaatverandering heeft veel gevolgen. Leefgebieden worden steeds kleiner en diersoorten sterven hierdoor uit. Omdat er zo weinig aandacht besteed wordt aan het milieu, is deze internationale dag uitgeroepen, om bewustzijn te creëren van de milieuproblemen.

Ecosysteem
De eerste Wereld Milieu Dag vond plaats in 1974. Ieder jaar is er een ander thema. Het thema van dit jaar is ‘ecosysteem’. Een ecosysteem is een omgeving waar dieren, planten, bacteriën en schimmels samenleven. Het is een soort natuurlijk huishouden, denk bijvoorbeeld aan een tropisch regenwoud. Je kunt meedoen door nieuwe bomen te planten of bijvoorbeeld de natuur schoon te maken. Een bos, rivier of ander natuurgebied afvalvrij maken helpt al erg mee. Op veel verschillende manieren kun je meedoen met de internationale dag. Ook is het met rust laten van de natuur erg belangrijk. Er zijn bepaalde natuurgebieden die je niet mag betreden, dit is om de natuur en de organismen te beschermen.

Geen plastic meer
Jaarlijks worden allerlei evenementen en acties georganiseerd om de natuur te beschermen. Wil jij ook meehelpen? Ga de natuur in met een paar vuilniszakken en help mee! Er is genoeg zwerfafval om op te ruimen. Wil jij ook op langere termijn de natuur beschermen? Gebruik dan geen plastic zakken, rietjes en tandenborstels meer en vervang deze door bijvoorbeeld papier of bamboe.

René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 2 uur geleden
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 4 uur geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 5 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 6 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 6 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 6 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 10 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 11 uur geleden