Geslaagde bixie in manege ’t Oale Spoor

Algemeen

Hellendoorn - In manege ’t Oale Spoor werd afgelopen weekend een bixie gehouden. Er waren veel aanmeldingen en dus was het een drukte van belang met veel kinderen en hun pony’s. 

Bij de bixie wordt er gedressuurd en gesprongen door beginnende jonge kinderen met speciaal aangepaste dressuurproeven en een springparcours. Er waren prijzen voor de combinaties met de meeste stijlpunten in het springen en met de meeste punten in de dressuur. Thijs Eshuis won met Pluck deze prijs met het springen klasse AA. Floor Veerkamp won deze prijs met haar pony Duinveltds Happy Feet met het springen klasse A. Voor alle deelnemers was er een mooi rozet en een emmer met wat lekkers voor de pony en elastiekjes om de manen te vlechten. Ook in Bathmen werd een bixie georganiseerd. Hier ging Mae Jannink van start. Zij behaalde hier twee keer de tweede prijs in de klasse A dressuur.


Voor Berber Nijland ging afgelopen zaterdag de wekker al heel vroeg. Om 4.45 uur sprong zij uit bed om zich klaar te maken voor de Nederlandse Kampioenschappen dressuur in Ermelo. Hier ging ze om 8.08 uur al samen van start met haar pony Sunny Boy. Het was een geweldige ervaring voor deze jonge amazone, ze is nog maar acht jaar, maar ook heel spannend. Ondanks een paar grote fouten in de proef wist ze toch nog een mooie score neer te zetten van 62,77% en daarmee belandde ze op een achtste plaats in een sterk deelnemersveld.

Sanne van Dijke en Melissa Eshuis gingen van start tijdens Paard 2020 in Balkbrug. Dit was een springwedstrijd voor pony’s. Beiden gingen van start in de klasse B categorie C en ze reden ook beiden een mooi foutloos parcours. Dat resulteerde in een eerste prijs voor Melissa en haar pony Forest Fire en een tweede prijs voor Sanne en haar pony Fellow. Melissa kreeg als extra prijs een mooie deken. Er werd ook gesprongen in Veeningen. Hier waren Jip Ottes en haar pony Zenzi Boy van de partij. Zij sprongen mee in de klasse B categorie DE en wonnen hier met 79 stijlpunten de tweede prijs. In de klasse L werd zij derde met een snelle tijd in de barrage.

Wendy Hulsink - Bergman maakte haar debuut met haar paard Incredible in de klasse M1 dressuur. Zij gingen van start in Almelo. En het was echt een droomdebuut. Ze wist namelijk twee keer de eerste prijs op te eisen door twee super strakke proeven te rijden met 193,5 en 205 punten.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 20 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17