Socialrun, hartlopers die 555 km hardlopen

NIJVERDAL - ‘#dtv we zoeken nog mensen voor ons team “Runningteam Dimence Mediant GGZ” en het lijkt me geweldig om jullie in het team te hebben.’ Zo luidde de boodschap die we kregen in onze groepsapp “what’s next”. We zijn Andre Gottemaker en Danielle Spenkelink. De enthousiaste boodschapper is Jolien Entjes. “De groepsapp “what’s next” is ontstaan na de eerste gezamenlijke ultra, de Sallandtrail 50km. Want dat we een nieuw doel wilden hebben stond vast! En dat het uiteindelijk dit zou worden maakt het des te mooier….een goed doel!”, aldus Spenkelink

Een psychische aandoening… vaak is er aan de buitenkant niks te zien, maar levert iemand van binnen een gevecht met zichzelf. Steeds meer mensen krijgen daar in deze maatschappij mee te maken. En gek genoeg weten we het soms niet eens als een naaste, vriend of collega hiermee kampt. Dit heeft vaak te maken met schaamte of angst voor veroordeling. Als je niet zo lekker in je vel zit is dat okay….wat niet okay is?! Als je je daardoor alleen voelt, dingen vermijdt en niet vol in het leven kan staan. Hoe fijn zou het zijn dat dit makkelijker bespreekbaar is!

Danielle Spenkelink: “Daarom gaan wij samen met een team van 23 mensen (lopers, fietsers en verzorgers) van vrijdag 17 tot en met zondag 19 september 555km non-stop hardlopen in estafettevorm binnen ongeveer 48 uur. Dit om geld te verzamelen en aandacht te vragen voor het stigma in de psychiatrie. Zowel mensen met als zonder psychische kwetsbaarheid nemen in gelijkwaardigheid deel aan het evenement, alsook de organisatie eromheen. Onze route gaat door zuiden van Nederland en we zijn te volgen via Socialrun TV.”

Steentje bijdragen? www.socialrun.nl/socialrun-2021/teams/team-runningteam-dimence-mediant/

Meer berichten
 
Auto zoeker