Sensei Albert Bos en zijn assistenten geven alle leerling de aandacht die ze verdienen.
Sensei Albert Bos en zijn assistenten geven alle leerling de aandacht die ze verdienen.

Ontdek gemoedelijkheid Albert Bos’ karateschool

Algemeen

NIJVERDAL - Sensei Albert Bos heeft verschillende vechtsporten geprobeerd en uiteindelijk bleek Isshin-Ryu karate zíjn sport te zijn. Inmiddels heeft hij drie kleine karatescholen met de naam Gushikawa Seiryu Shinkan.

Na verschillende vechtsporten te hebben geprobeerd, begon Sensei Albert Bos in 1992 met Isshin-Ryu karate bij zijn toenmalige meester. Het was een schot in de roos! Eindelijk had hij de juiste vorm gevonden en werkte hard om steeds verder te komen in de sport. 

Isshin-Ryu karate is een Fullcontact karatestijl dat, op enkele gelijkenissen na, niet lijkt op de bekendere karatestijlen zoals Shotokan karate. Albert bezocht Sensei’s uit de eerste generatie in Japan en de opvolgers daarvan in Amerika om zo nog meer van de sport te weten te komen. Zijn liefde voor deze stijl werd hiermee voor altijd bevestigd. 

Tegenwoordig bezit Sensei Albert Bos de 5e Dan graad en heeft een kleine karateschool op drie locaties (Emmer-Compascuum, Emmen, Nijverdal) met de naam Gushikawa Seiryu Shinkan. Maar toch is gemoedelijkheid de insteek van zijn school. Door klein te blijven krijgt elke leerling de juiste training en aandacht. 

Albert is een door de Stichting Japanse & Koreaanse Krijgskunsten Erkend instructeur en zet zich vooral in voor onzekere en gepeste kinderen en volwassenen. Zijn school heeft een aantal leden die vroeger zwaar werden gepest, maar tegenwoordig echte winnaars zijn! 

Ondanks dat Albert als Sensei de enige instructeur is, wordt hij geholpen door zijn assistenten zodat iedereen ook de aandacht krijgt die een leerling verdient. Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden naar de sport? Kom dan snel langs voor sowieso twee gratis proeflessen.

Gushikawa Seiryu Shinkan is te vinden aan de P.C Stamstraat 2 in Nijverdal (Gymzaal Talentrijk). Kijk voor meer informatie op www.isshinryu-karate.nl

René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 3 uur geleden
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 5 uur geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 6 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 7 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 7 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 8 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 11 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 12 uur geleden