'Gesprekken zijn soms makkelijker te voeren tijdens een wandeling dan aan tafel.'
'Gesprekken zijn soms makkelijker te voeren tijdens een wandeling dan aan tafel.' Foto: Evenmens

Vitaal Mantelzorgen; Samen aan de wandel

Algemeen

Gesprekken zijn soms makkelijker te voeren tijdens een wandeling dan aan tafel. Dat merk ik ook tijdens de wandeling over de Sallandse Heuvelrug met mantelzorgers die we onlangs hebben georganiseerd. Ik zie dat het de mensen goed doet. Ze praten en lachen, maar delen ook de zorgen en moeilijke momenten met elkaar. De gezamenlijke wandeling geeft hun afleiding en ontspanning; geweldig en fijn om hierin een steentje te kunnen bijdragen als mantelzorgconsulent. 

We verzamelen bij een horecagelegenheid aan de rand van de Sallandse Heuvelrug. Samen drinken we een kopje koffie of thee en starten dan met de wandeling. Onderweg komen hele mooie gesprekken op gang. We vroegen de aanwezige mantelzorgers ook om feedback. Waarom wandel je eigenlijk mee? Wat doet dat met je? Zonder uitzondering gaf iedereen aan dat wandelen een belangrijk middel is om de moed erin te houden, tijd te nemen voor jezelf en contact te houden met andere mantelzorgers. Dat is belangrijk om in balans te blijven. Om het zorgen vol te houden en om jezelf niet uit het oog te verliezen. Dat geldt dan niet alleen voor deze activiteit, maar voor alle ontspannende activiteiten die regelmatig georganiseerd worden door Evenmens Hellendoorn. 

“We zitten samen in hetzelfde schuitje. Dat zorgt voor verbinding en herkenning. Het is fijn om het hoofd even helemaal leeg te maken, ervaringen te kunnen delen en contacten te leggen.” 

Deze wandeling bleek dus een groot succes. Binnen de groep werden zelfs onderling afspraken gemaakt om nogmaals met elkaar te gaan wandelen. Daar doen we het voor, dat is toch geweldig mooi! 

Zorg jij ook voor een naaste? Wandel dan eens mee! Vrijdag 8 juli om 10.00 uur starten we bij Buitengewoon Lekker aan de Grotestraat. Wil je weten welke activiteiten er nog meer zijn of wil je gewoon even je hart luchten? Bel of mail gerust.

Henriëtte, Jacqueline, 
Anjolien en Lucia
Team Evenmens Hellendoorn
T: 0548 638 830
E: info@evenmens.nl

evenmens.nl/hellendoorn-wandelen-mantelzorgers

Afbeelding
Voorstelling ‘Hoopvol’ in Openluchttheater 3 uur geleden
Afbeelding
Gerben Löwik Classic gaat langs mooiste plekjes 5 uur geleden
Afbeelding
De mooiste plekken in het hart van Overijssel 9 uur geleden
Afbeelding
Uitreiking Cultuurprijs aan actrice Johanna ter Steege 21 uur geleden
Afbeelding
Waterpolozussen terug bij Het Ravijn 23 uur geleden
Afbeelding
Gratis inzameling van plastic verpakkingen en glas voor organisaties en bedrijven 16 mei, 14:06
Afbeelding
Nijverdals Mannenkoor huldigt jubilarissen 16 mei, 12:01
Afbeelding
Reflectie van ChristenUnie op plannen Koestraat 16 mei, 09:54