Afbeelding

De mooiste plekken in het hart van Overijssel

Algemeen

HELLENDOORN - Op dit moment is er een onderzoek onder inwoners van de gemeente Hellendoorn. De partijen die samenwerken in het gebied tussen Ommen en Diepenheim en Raalte en Wierden, willen graag weten hoe inwoners het gebied beleven.

Onder de werktitel ‘Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal’ is een unieke samenwerking tussen meer dan 18 partners uit het hart van Overijssel op gang gekomen. Van waterbedrijf tot de Land- en Tuinbouworganisatie, van overheid tot natuurpartijen, van landgoederen tot waterbedrijf en waterschap. Samen werken ze in het gebied tussen grofweg Ommen en Diepenheim en Raalte en Wierden, aan het landschap van de toekomst. Een landschap vol cultuur en -erfgoed en duurzaam toerisme. Met een gezonde economie met perspectief voor de landbouw en met mooie natuur in een groene en gezonde leefomgeving,

Maar wat vinden inwoners belangrijk in dit gebied? Wat zijn de mooiste en meest geliefde plekjes? Is wandelen favoriet of juist logeren bij de boer of kanoën op de Regge? Veel inwoners zetten zich vrijwillig in, bijvoorbeeld om historische plekjes te onderzoeken of gids om mensen rond te leiden in het landschap. Zijn er nog meer of andere dingen waar inwoners zich voor zouden willen inzetten? Dat soort vragen staan in het bewonersonderzoek. Inwoners van de gemeentes Hof van Twente, Wierden, Twenterand, Hellendoorn, Raalte, Ommen en Rijssen-Holten zijn uitgenodigd om het onderzoek in te vullen. Wie mee wil werken kan het onderzoek invullen via https://bit.ly/3kQTHi7

De uitkomsten worden gebundeld in een advies. Dat advies helpt de 18 partners in het gebied om rekening te houden met wat inwoners belangrijk vinden in het gebied en hoe inwoners meer betrokken kunnen worden.

Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 55 minuten geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 2 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 18 uur geleden
Afbeelding
Leer alles over de snijplotter 18 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters winnen rijstijlrubrieken 26 mrt, 20:39
Afbeelding
SVVN boekt nuttige zege in Holten 26 mrt, 20:00
Afbeelding
IVN Hellendoorn-Nijverdal bestaat 50 jaar: Natuurfeest bij het Buitencentrum 26 mrt, 18:00
Afbeelding
In de ZINiN Bibliotheek Nijverdal start een nieuwe leesclub 26 mrt, 10:17