Afbeelding

Farm Food Hondenvoeding méér dan ‘brokken makers’

Algemeen

NIJVERDAL - Farm Food Hondenvoeding houdt op zondag 12 juni een open dag. “Komt u een kijkje nemen?” 

Bij Farm Food werken ze samen met een groot aantal mensen aan de verwezenlijking van hun ideaal. Naast de circa 40 medewerkers, waaronder een zelfstandig werkend team van zes voedingsdeskundigen, bieden ze ook een fijne en veilige plek aan een grote groep medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onder hen zijn creatievelingen die bijvoorbeeld oude pallets recyclen en opwaarderen tot merchandise artikelen. In samenwerking met de Gemeente Hellendoorn zijn onder meer vele tientallen nestkasten van afvalhout vervaardigd (en opgehangen) ter bestrijding van de eikenprocessierups.

Werk dat ze zelf niet (of niet zo goed) kunnen, besteden ze zo veel mogelijk uit aan plaatselijke ondernemers.

“In ons kantoor zorgen plantenwanden voor een gezonde en zuivere werkomgeving en we wekken onze eigen elektriciteit op met meer dan 750 zonnepanelen. Daarmee compenseren we ruim de CO2-uitstoot van onze drie (kleine) CV keteltjes. Ons pand is hierdoor CO2-neutraal”, aldus het bedrijf. “Het regenwater van ons erf en dak wordt opgevangen en naar een grote vijver afgevoerd. Hier leeft onder andere een tamelijk zeldzame watervogel, de Dodaars. Ook hebben we in onze prachtige natuurlijke omgeving een zandwal gespaard die nestgelegenheid biedt aan een groot aantal oeverzwaluwen.”

Door gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals FSC-hout, steen en zoveel mogelijk natuurlijk licht toe te laten, verkleinen ze eveneens de CO2-‘footprint’. Vanzelfsprekend wordt alle afval gescheiden en voor recycling afgevoerd. “Wij zijn blij en trots op deze manier te kunnen werken en produceren.”

Ze zijn nu meer dan een jaar gevestigd in hun mooie en duurzame bedrijfspand, maar MVO betekent voor hen meer dan alleen een energieneutraal en duurzaam pand. “Naast het zelf opwekken van energie proberen wij altijd een stap verder te gaan en richten wij ons steeds weer op nieuwe kansen, groei en innovatie met winst voor mens, maatschappij en milieu. Daarbij blijft natuurlijk ‘Honden Eerst’ voor ons centraal staan, nu en in de toekomst. Honden eerst, daarna mens, dier en milieu.”

In verband met de veiligheid van bezoekers en demonstratiehonden wordt gevraagd, alléén deze dag, honden niet mee te nemen. “Wij hopen op uw begrip en zien u graag!”

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 10 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17