Afbeelding
Foto: Shutterstock

Column: Ansichtkaart

Algemeen

Daar ligt warempel een ansichtkaart in de brievenbus. Het is een kaart van een goede vriend. Een kaart uit Duitsland: een hartelijke groet uit een mooi land met heerlijk weer! R. Een zwierig handschrift met een zonnetje erbij getekend. 

Ik weet nog dat na de vakantie een hele rij kaarten onder elkaar aan de kast hing en dat je dan trots telde hoeveel kaarten je wel niet gekregen had. Ook lette je op van wie je die kaarten had gekregen zodat je die ook een kaart terug kon sturen.

De brievenbus van tegenwoordig bevat steeds minder post en al helemaal geen ansichtkaarten meer. Dat wil niet zeggen dat er geen nieuws komt van vakantiegangers. In tegendeel. Mijn telefoon loopt vol met vakantiekiekjes. Zon, zee, bergen, bossen, leuke stadjes met oude straatjes, ijsjes, biertjes, terrasjes, mooi opgemaakte borden met lekker eten, lachende gezichten, wandelpaden, ondergaande zonnen en smileys, hartjes en lipjes in overvloed.

Heerlijk dat contact met de vakantievierders: ze zijn veilig aangekomen, ze hebben het naar de zin, het gaat goed met ze. Ik pas wel op de hond. Geef de plantjes water. Maak de brievenbus leeg. Daar haal ik iedere dag de krant uit en soms een brief en inderdaad niet één ansichtkaart.

weedebee

Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 1 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 1 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 1 uur geleden
Afbeelding
BoekStart Voorleesuurtje vol leuke verhaaltjes 3 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 16 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 17 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 18 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 21 uur geleden