Afbeelding
Foto: Shutterstock

Column: Ansichtkaart

Algemeen

Daar ligt warempel een ansichtkaart in de brievenbus. Het is een kaart van een goede vriend. Een kaart uit Duitsland: een hartelijke groet uit een mooi land met heerlijk weer! R. Een zwierig handschrift met een zonnetje erbij getekend. 

Ik weet nog dat na de vakantie een hele rij kaarten onder elkaar aan de kast hing en dat je dan trots telde hoeveel kaarten je wel niet gekregen had. Ook lette je op van wie je die kaarten had gekregen zodat je die ook een kaart terug kon sturen.

De brievenbus van tegenwoordig bevat steeds minder post en al helemaal geen ansichtkaarten meer. Dat wil niet zeggen dat er geen nieuws komt van vakantiegangers. In tegendeel. Mijn telefoon loopt vol met vakantiekiekjes. Zon, zee, bergen, bossen, leuke stadjes met oude straatjes, ijsjes, biertjes, terrasjes, mooi opgemaakte borden met lekker eten, lachende gezichten, wandelpaden, ondergaande zonnen en smileys, hartjes en lipjes in overvloed.

Heerlijk dat contact met de vakantievierders: ze zijn veilig aangekomen, ze hebben het naar de zin, het gaat goed met ze. Ik pas wel op de hond. Geef de plantjes water. Maak de brievenbus leeg. Daar haal ik iedere dag de krant uit en soms een brief en inderdaad niet één ansichtkaart.

weedebee

!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50